Ακράτα: Άφαντοι οι ένοπλοι ληστές- 80.000 ευρώ η λεία τους

advertisement

«Γερή μπάζα» έκαναν δύο άτομα, τα οποία με την απειλή πυροβόλων όπλων «μπούκαραν» σε σούπερ μάρκετ στην Ακράτα και αφαίρεσαν περίπου 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία. 

Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 12:57 το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι δύο άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας όπλα,  ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τους υπαλλήλους και τους πελάτες και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται στις 80.000 ευρώ! Οι δράστες με γρήγορες κινήσεις άδειασαν τα ταμεία και εξαφανίστηκαν

 

ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες διέφυγαν, επιβαίνοντας σε ένα γκρι αυτοκίνητο, μάρκας Τογιότα Κορόλα με φιμέ τζάμια, προς άγνωστη κατεύθυνση. Στήθηκαν επί τόπου «μπλόκα» τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ωστόσο, η επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις και στις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

 

ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ… ΑΝΕΣΗ

Αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως οι δράστες είχαν εμπειρία και άνεση, καθώς εκτός από το γεγονός ότι έφεραν βαρύ οπλισμό δεν δίστασαν να «χτυπήσουν» μέρα μεσημέρι, στην Ακράτα.  Η Αστυνομία αναζητά στοιχεία και αξιολογεί πληροφορίες προκειμένου να φωτίσει την ταυτότητα των ληστών και να εξιχνιάσει την υπόθεση.

 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Η χθεσινή ληστεία πάντως, προβληματίζει ιδιαίτερα την τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς όλα δείχνουν πως το «χτύπημα» ήταν στοχευμένο, χωρίς όμως ακόμα να μπορούν να μιλήσουν για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται τυχόν ομοιότητες με άλλες ένοπλες ληστείες τόσο στην περιοχή όσο και σε ευρύτερα, όχι μόνον σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε άλλους οικονομικούς στόχους, ενώ διερευνάται εάν υπάρχει συσχετισμός με την αιματηρή ένοπλη ληστεία σε τραπεζιτικό κατάστημα που σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου στην Κλειτορία Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού.