Βιβλίο: Στο ”περί τεχνών” η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Απόψε νιώθω μια ντροπή

advertisement

Οι  εκδόσεις “περί τεχνών ” παρουσιάζουν την  ποιητική συλλογή της Νίκης Κωνσταντοπούλου  με τίτλο
«Απόψε νιώθω μια ντροπή ».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «περί τεχνών» , Κανακάρη 65 & Αράτου, στην Πάτρα.
Μέσα από τις ερωτήσεις του συγγραφέα Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, η δημιουργός αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της και του έργου της. Ποιήματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσει  η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα της Ν. Κωνσταντοπούλου σε μουσική Γιώργου Δίπλα και Χρήστου Κωνσταντόπουλου.

Πιάνο: Γ. Δίπλας. Ερμηνεία: Χ. Κωνσταντόπουλος.

Το «Απόψε νιώθω μια ντροπή» είναι ένα έργο που συγκινεί ήδη από τον τίτλο του. Με άξονα την αλήθεια και το συναίσθημα, την αυθεντική γραφή και τον προβληματισμό, η δημιουργός καταθέτει τη ψυχή της μέσα από 24 ποιήματα, τέκνα της Ελλάδας της κρίσης. Ποιήματα που μιλούν για τις αξίες, τα όνειρα, τις ελπίδες, ποιήματα που αμφισβητούν οτιδήποτε σάπιο μας περιβάλλει.

Η Νίκη Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, πτυχιούχος  του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία. Ποιήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά καθώς και σε γαλλικά βιβλία. Το «Απόψε νιώθω μια ντροπή» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Έργο εξωφύλλου: Κώστας Μελισσαρόπουλος
Το πιάνο είναι χορηγία του μουσικού οίκου «Σπύρος Νάκας».