Πάτρα: Στο Κέντρο Κράτησης Βόλου οι ανήλικοι “ποντικοί”

advertisement

Στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Βόλου πρόκειται να οδηγηθούν μετά την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή Πατρών, οι ανήλικοι Ρομά που συνελήφθησαν για συμμετοχή και διάπραξη δεκάδων κλοπών σε σπίτια που βρίσκονται τόσο στην Πάτρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και εμπλέκονται συνολικά επτά Ρομά, ενώ ένας εκ των οποίων είναι εμπλεκόμενος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Βόλου.

 

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 12 έως 43 ετών, μέλη της ομάδας.

 

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ληστείας και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

 

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ακόμα συνεργοί τους, που αναζητούνται, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 52, 19 και 17 ετών αντίστοιχα, καθώς και εννέα ακόμα άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

 

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια, μία ληστεία και 58 κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της Αγυιάς, του Ρίου, του Πλατανίου και της Παραλίας Πατρών.

 

Ως τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν οικίες κυρίως το πρωί και το απόγευμα, που οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις διερρήγνυαν, αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

 

Τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από τους συλληφθέντες βρίσκεται ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης ανηλίκων Βόλου.