Με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στην Αθήνα! Αρχίζει το ταξίδι του σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας

advertisement

Από το ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, άρχισε το Άγιο Φως το ταξίδι του με προορισμό την Ελλάδα και όλες τις εκκλησίες της χώρας μας.

Το προεδρικό αεροπλάνο με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κυριάκο Γεροντόπουλο, έφτασε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με δυο ώρες καθυστέρηση, στις 20.17, όταν και έγινε η τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους, για να αρχίσει αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων με την εικόνα της Αναστάσεως και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.

Πολλοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη 9 του αεροδρομίου για να παρλάβουν το Άγιο Φως και άκουσαν τις ευχές του Εξάρχου Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτη κ.Δαμιανού, ο οποίος ευχήθηκε “να υποδεχτούμε την Ανάσταση με χαμόγελο και ελπίδα”.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος τόνισε: “Είχα την τιμή να παραλάβω το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η Ανάσταση είναι γιορτή της αγάπης. Το Άγιο Φως μάς ενώνει για να αντιμετωπίζουμε ως έθνος τις διάφορες κρίσεις. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά”.

Αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο του υπουργείου Εωτερικών με προορισμό την Εξαρχία Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, που θα είναι και ο πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός, ενώ αεροσκάφη εμπορικών πτήσεων θα το μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.