Εκλογές και μετά ανασχηματισμός

advertisement

Μετά το τέλος των εορτών του Πάσχα η χώρα μπαίνει και επίσημα στην τελική ευθεία για την διπλή εκλογική αναμέτρηση.

 

 

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο η απόφαση που έχει ληφθεί είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να γίνουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

 

Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθεί αν η χώρα θα οδηγηθεί πρόωρα σε εθνικές εκλογές.

 

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ξεκινήσει «στοχευμένες» περιοδείες προκειμένου να ενισχυθούν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ.

 

Σαρωτικός ανασχηματισμός

 

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στα περισσότερα υπουργεία.

 

Επίσης ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται να ζητήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν χαρτοφυλάκιο και βουλευτές οι οποίοι δεν μετέχουν στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

 

«Κλειδί» για τον ανασχηματισμό θα είναι η θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εκφράσει και δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει και να είναι εκείνος που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρωθυπουργός.

 

Πάντως το νέο κυβερνητικό σχήμα ενδέχεται να είναι προεκλογικό καθώς στις αρχές του νέου χρόνου, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Στην Πύλο ο πρωθυπουργός

 

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και φέτος την παράδοση που τον θέλει να βρίσκεται την Μ. Παρασκευή στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Πύλο.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με την σύζυγό του Γεωργία θα παρακολουθήσει την περιφορά του επιταφίου που γίνεται στο γραφικό λιμανάκι της περιοχής της Μεσσηνίας.

 

Παράλληλα θα έχει επαφές με τοπικά στελέχη της ΝΔ και υποψηφίους «γαλάζιους» δημάρχους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.