Πάτρα: Απέχουν από τις 11.30 το πρωί από την αιμοκάθαρση οι Νεφροπαθείς

advertisement

Με την αποχή μας από την αιμοκάθαρση σήμερα ώρα 11:30 και για δύο περίπου ώρες στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου και του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» ζητούμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της κοινωνίας μας για να μην επιτραπεί το άνοιγμα του ¨Καιάδα¨ που οδηγεί στην ευθανασία των νεφροπαθών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς αφού η  Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) δίνει το δικαίωμα στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, μέσω ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, να προμηθεύονται φίλτρα τεχνητού νεφρού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ !!!!!!!! αντιμετωπίζοντας  τα φίλτρα τεχνητού νεφρού, που είναι η κλωστή που κρατάει τους νεφροπαθείς στη ζωή, ως μανταλάκια και μαξιλαροθήκες. Αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε συνολική επιδείνωση των παραμέτρων που ελέγχουν την επάρκεια της αιμοκάθαρσης και μειώνουν δραματικά τον χρόνο επιβίωσης των νεφροπαθών για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην χώρα μας.

Με τις περίεργες και πονηρές αυτές διαδικασίες της ΕΠΥ και του προέδρου της, άνοιξε διάπλατα η πόρτα για την εισαγωγή φίλτρων στα νοσοκομεία μας από τριτοκοσμικές χώρες, που τα πουλάνε με το κιλό  αμφιβόλου ποιότητας, άνευ ή ευκαιριακών προδιαγραφών,  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ και δίνοντας τεράστια κέρδη στους κερδοσκόπους φαντομάδες της υγείας, που χτυπούν και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους πτώματα. Χαρακτηριστικά αναφέρονται φίλτρα από την Τουρκία, την Βουλγαρία,  την Αίγυπτο, την Κίνα  και άλλες τριτοκοσμικές χώρες  που μπαίνουν στην χώρα μας εξασφαλίζοντας απλά οι εισαγωγείς τους  το CE.

TO ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ   ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ   ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΞΕΡΕΙ   ΠΟΤΕ   ΘΑ   ΤΡΑΒΗΞΕΙ   ΤΟ   ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.

Τις επόμενες μέρες τα νοσοκομεία μας αναμένεται να κατακλυστούν με τέτοια φίλτρα από τα κοράκια της υγείας που περιμένουν στις πόρτες τους.

Οι νεφροπαθείς  με αίσθημα ευθύνης προς την ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς  τζογαδόρους  και τους κερδοσκόπους της υγείας ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ  ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Ζητούμε  η επιλογή των φίλτρων αιμοκάθαρσης να γίνεται από τους ιατρούς μας και όχι τους εμπόρους της υγείας.

Το είδος της αιμοκάθαρσης που θα εφαρμοστεί σε κάθε νεφροπαθή ( η επιλογή της θεραπείας),αλλά και το είδος και ο τύπος του φίλτρου( το θεραπευτικό μέσο) που θα επιλεχθεί είναι πάντα υποχρέωση και καθήκον των ιατρών.

Με την αποχή μας από την αιμοκάθαρση στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ρίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» ζητούμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της κοινωνίας μας για να μην επιτραπεί το άνοιγμα του ¨Καιάδα¨ που οδηγεί στην ευθανασία των νεφροπαθών