Ποια φαντασίωση τρελαίνει τους άνδρες και τις γυναίκες;

advertisement

Μπορεί οι ερωτικές ή σεξουαλικές φαντασιώσεις να αποτελούν θέμα ταμπού αλλά οι ειδικοί αποφαίνονται ότι είναι εντελώς φυσιολογικές.
Μάλιστα μια φαντασίωση μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και να ενεργοποιήσει ερωτικά τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το σεξ, πρωτίστως είναι μια εγκεφαλική διαδικασία.
Ποιες φαντασιώσεις όμως τρελαίνουν τις γυναίκες και ποιες τους άνδρες;

Μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Sex Research απέδειξε ότι οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι πιο σαφείς και περισσότερο τολμηρές από εκείνες των γυναικών αφού επικεντρώνονται είτε στην καθαυτή σεξουαλική πράξη ή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
Από την άλλη πλευρά, μια γυναικεία φαντασίωση είναι περισσότερο εγκεφαλική περιλαμβάνει πιπεράτες λεπτομέρειες και περιγραφές ενώ διάχυτο είναι το στοιχείο του ρομαντισμού.
Στο μεταξύ μελέτη που πραγματοποίησαν ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Αρκάνσας, σε δείγμα 1703 γυναικών και 1200 ανδρών απέδειξε ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις εκτινάσσουν την ερωτική διάθεση στα δυο φύλα.
Ωστόσο η φαντασίωση που “απογειώνει” την πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν να έχουν ερωτικές περιπτύξεις σε ένα πολυτελέστατο μέρος κατά προτίμηση σε σκάφος που θα ταξιδεύει.
Μάλιστα η πλειοψηφία των γυναικών δεν δίστασε να απαντήσει ότι θα ήθελε να έχει ερωτικές επαφές με αυτόν που φαντασιώνονταν και όχι με τον μόνιμο σύντροφο τους.
Από την άλλη πλευρά οι άνδρες που συμμετείχαν στην ίδια έρευνα απάντησαν ότι η φαντασίωση που τους ερέθιζε ήταν η ιδέα του ομαδικού σεξ, ακόμη και με άλλους άνδρες, σε κάποιο πολυτελέστατο μέρος.
Όσον αφορά τους ρόλους στο σεξ στο παιχνίδι των φαντασιώσεων, οι άνδρες είναι εξίσου ανοιχτοί στην κυριαρχία και την υποταγή. Μια γυναίκα φαίνεται να προσεγγίζει πιο παραδοσιακά το σεξ ακόμη και στις φαντασιώσεις της, καθώς επιθυμεί ο άνδρας να έχει ηγετικό ρόλο.