Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Αντιστράτηγου Αθανάσιου Ματσίκα προς τους δημοσιογράφους της Δυτικής Ελλάδας

advertisement

Είναι αυτονόητο ότι ένας οργανισμός των πενήντα και πλέον χιλιάδων ατόμων, που προσφέρει ποικίλες και ζωτικές καθημερινές υπηρεσίες στην κοινωνία και τον άνθρωπο, πρέπει να εκπροσωπείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποκλειστικά από τα θεσμικά της στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό.

Στην πρώτη και μοναδική μας οργανωμένη συνάντηση, πριν από δεκατρείς μήνες περίπου όταν ανέλαβα καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σας ανέπτυξα ξεκάθαρα την παραπάνω θέση μου την οποία σεβαστήκατε σε απόλυτο βαθμό, γεγονός για το οποίο ειλικρινά σας ευχαριστώ.

Παράλληλα, στους δεκατρείς μήνες που πέρασαν, κανείς δημοσιογράφος δεν μου παραπονέθηκε για ελλιπή ή επιλεκτική ενημέρωση γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τα πραγματικά ελάχιστα αρνητικά δημοσιεύματα για τον επικοινωνιακό μας χειρισμό, αποδεικνύει ότι ο τρόπος πληροφόρησής σας ήταν ο ενδεδειγμένος.

Όλοι μας, αλλά κυρίως εσείς οι οποίοι διαχειρίζεστε την είδηση και την προβάλλετε στον πολίτη, οφείλουμε να στηρίζουμε και να αναπτύσσουμε τον επιτυχημένο θεσμό των Γραφείων Τύπου της Αστυνομίας καθότι παρέχει ίση, έγκυρη και ταυτόχρονη ενημέρωση σε όλα τα Μ.Μ.Ε. απαγκιστρώνοντας τους μάχιμους Αξιωματικούς, αλλά και όλο τον οργανισμό γενικότερα, από προσωπικές σχέσεις και εξαρτήσεις οι οποίες όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην προβολή του ουσιαστικού έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ωθούν στην παραπληροφόρηση και στην επιλεκτική ενημέρωση.

Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή υγεία, και καταξίωση στον επαγγελματικό σας χώρο με ήθος και αντικειμενικότητα.