Εμπιστευτικά…

advertisement

Ανοικτό παραμένει το θέμα του επαγγελματικού μέλλοντος του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στον προσεχή ανασχηματισμό αποχωρεί από την κυβέρνηση

*Πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο προσεχές κυβερνητικό σχήμα, μετά την από μέρους του υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή. Σε τηλεφωνική συνομιλία που ο πρώην υπουργός είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά πριν την σχετική ψηφοφορία, έλαβε και τις απαραίτητες για την πορεία του πολιτικές διαβεβαιώσεις.

*Αν και θα ήθελε να εντάξει την πρώην υπουργό Παιδείας και Επίτροπό μας στις Βρυξέλλες κυρία Άννα Διαμαντοπούλου στο Ποτάμι, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης διστάζει, φοβούμενος ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει αρνητική επίπτωση στους πολυάριθμους νέους που στηρίζουν το κόμμα του. Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται με την πρώην υπουργό και το ίδιο ισχύει με τις επαφές που έχει ο ιδρυτής του Ποταμιού με τον κ. Φλωρίδη.

*Ανοικτό παραμένει το θέμα του επαγγελματικού μέλλοντος του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στον προσεχή ανασχηματισμό αποχωρεί από την κυβέρνηση. Ο νυν υπουργός Οικονομικών πολύ θα ήθελε να είναι ο προσεχής Έλληνας Επίτροπος στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πλην όμως για το ίδιο πόστο υπάρχουν ακόμη δύο ισχυρές υποψηφιότητες, όπως αυτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του νυν υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

Για δε την αντικατάσταση του κ. Γ.Στουρνάρα, ισχυρή είναι η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες και συνεργάστηκε εποικοδομητικά με τον νυν υπουργό Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις του τελευταίου με την τρόϊκα.

*Έχοντας την φήμη αδίστακτου «συριζοφάγου», ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημ. Κουτσούμπας είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη μέχρις εσχάτων κατά του κ.Αλέξη Τσίπρα. Για τον γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η όξυνση της αντιπαράθεσης με τους ανθρώπους της Κουμουνδούρου αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας, που στοχεύει στον επαναπατρισμό μερίδας χαμένων ψηφοφόρων.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, ο κ. Δ.Κουτσούμπας εκτιμά ότι αυτού του είδους η σκληρή αντιμετώπιση, που συνδυάζεται με την αποκάλυψη των καιροσκοπικών και τυχοδιωκτικών θέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πιάσει τόπο.

*Προσβολή στην δημοκρατία και την ελευθεροτυπία συνιστά η απόφαση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών να παραχωρήσει δωρεάν την κεντρική της αίθουσα για την παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτική Ευθύνη» με συγγραφέα τον δολοφόνο του δημοσιογράφου Παύλου Μπακογιάννη, αρχιτρομοκράτη της 17Ν, Σάββα Ξηρό. Η απόφαση για την παραχώρηση αυτή πάρθηκε από το ΔΣ της Ένωσης, παρά την διαφωνία της προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου.

Η δικαιολογία των Συριζαίων του ΔΣ ότι η απόφασή τους εξυπηρετεί την ελευθερία του λόγου είναι εντελώς αστεία. Δείχνει όμως ξεκάθαρα την σχέση της «προοδευτικής» εγχώριας δημοσιογραφίας με την τρομοκρατία και τους γκάγκστερ που την υπηρετούν.