Αιγιάλεια: Προσιτή και φιλόξενη η παραλία Αιγίου με έργα και παρεμβάσεις του Λιμενικού Ταμείου

advertisement

Σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη είχε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας την Τρίτη 8 Απριλίου, κυρίως για ζητήματα που αφορούν στον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων της παραλιακής ζώνης του Αιγίου ενόψει και του καλοκαιριού, ώστε ο χώρος να γίνει ακόμα πιο φιλόξενος και ευχάριστος για δημότες και επισκέπτες.

Κατ’αρχάς, μετά τη διαδικασία ελέγχου των προσφορών που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα υπ’όψιν του Δ.Σ., ανατέθηκαν τα έργα της συντήρησης ασφαλτοτάπητα του λιμένα Αιγίου, καθώς και η εργασία της φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς προϊόντων κατεδάφισης από τον χερσαίο χώρο του νέου λιμένα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η προμήθεια και τοποθέτηση προβολέων στη λιμενική ζώνη και ιδιαίτερα στο τμήμα από το φάρο έως και την είσοδο του λιμένα, όπου παρατηρείται ιδιαίτερη ανάγκη φωτισμού κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης, αποφασίστηκε η προμήθεια παγκακίων και κάδων απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν σε όλη τη λιμενική ζώνη.

Άλλη μια απόφαση του Δ.Σ. αφορά στη συντήρηση και επισκευή των ντους της παραλιακής ζώνης, ενώ ελήφθη απόφαση και για το κλάδεμα δέντρων καθ’όλο το μήκος του λιμανιού μέχρι το Παλιό Υπολιμεναρχείο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Γιάννης Τοχμιτζόγλου: “Με τα έργα που εγκρίθηκαν από το Δ.Σ., η παραλιακή ζώνη του Αιγίου θα αποκτήσει μια νέα, πιο ευχάριστη όψη και οι δημότες, όπως και οι επισκέπτες, θα μπορούν να απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές με φόντο το λιμάνι μας”.