Επέμβαση ανοικτής καρδιάς μετά τον τοκετό!

advertisement

Οι γιατροί την είχαν ενημερώσει ότι το έμβρυο που κυοφορούσε είχε σοβαρό ελάττωμα στην καρδιά (σύνδρομο της υποπλαστικής αριστεράς κοιλίας) και θα χρειαζόταν αμέσως μετά τη γέννησή του να υποβληθεί σε αρκετά χειρουργεία, ώστε να έχει ελπίδες να επιβιώσει.
Μάλιστα κάποιοι της είχαν προτείνει να μην το φέρει στον κόσμο. Η 24χρονη μητέρα Φέι Μούρις και ο 27χρονος σύζυγός της Μάικλ όμως αποφάσισαν να κρατήσουν το παιδί και να κάνουν όσα χειρουργεία χρειαστεί για να σώσουν τη ζωή του.
Ετσι, μερικά μόλις λεπτά μετά τη γέννησή του με καισαρική τομή και προτού καλά καλά το ζυγίσουν οι μαιευτήρες, το μερικών λεπτών βρέφος βρέθηκε στο χειρουργείο για την πρώτη επέμβαση που θα έσωζε τη ζωή του.

Τις φωτογραφίες έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς της Σανέλ όπως την ονόμασαν στις οποίες απεικονίζεται η μικρή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, συνδεδεμένη με ειδικά όργανα που παρακολουθούν τις ζωτικές της λειτουργίες, αλλά και με σωληνάκια (παροχετεύσεις) σε διάφορα όργανα.
Ακόμη μια δοκιμασία για τους γιατρούς ήταν η δεύτερη επέμβαση μία εβδομάδα μετά την πρώτη. Σήμερα, όμως και έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή της, η μικρή Σανέλ έχει κάνει ιδιαίτερη πρόοδο και η κατάστασή της είναι βελτιωμένη.