ΣΔΟΕ: Το σκάνδαλο στο ΕΜΠ και το 1,5 εκατ. ευρώ της Αρετής Τσοχατζοπούλου

advertisement

Μετά από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έρχεται στο φως σκάνδαλο από στελέχη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που δε δήλωσαν ποτέ εισπράξεις 82 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα του Ιδρύματος, γράφει σήμερα Το Βήμα.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα στελέχη των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών η «εξαφάνιση» των χρημάτων αντιστοιχεί σε φοροδιαφυγή 21 εκατ. ευρώ από το ΕΜΠ.

 

Στις αρχές Μαρτίου το ΣΔΟΕ είχε ανακαλύψει «μαύρη τρύπα» 1,5 εκατ. ευρώ στο Μετσόβιο, η οποία ωστόσο διευρύνθηκε από την περαιτέρω έρευνα.

 

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που ανακάλυψαν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν με «φουσκωμένους» λογαριασμούς φέρεται να είναι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και η καταδικασμένη για το σκάνδαλο με τις μίζες, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία παρουσίασε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.463.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη αιτία.

 

Επίσης, δικηγόρος της Αθήνας, που πρόσφατα είχε γίνει στόχος δικαστικής έρευνας, βρέθηκε με «αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας του κατά 1.606.000 ευρώ».

 

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ για περίπτωση εκτεταμένου «ξεπλύματος χρήματος» από εγκληματική οργάνωση ή από κύκλωμα τοκογλυφίας έχει βρεθεί και η περίπτωση ενός απλού εργάτη που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης off shore εταιρείας που εμφανιζόταν ιδιοκτήτρια ακινήτων στην Αθήνα και ο οποίος προσαύξησε την περιουσία του κατά 3 εκατ. ευρώ .