Βιβλίο: ”Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί”

advertisement

Μια ιστορία αντισυμβατικής αγάπης. Το νέο μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού μιλά για τις ταξικές διαφορές, τον ρατσισμό και την αντιμετώπιση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ακολουθήστε το τραγούδι των θεών, των μικρών θεών που όλοι κουβαλάμε μέσα μας. Το τραγούδι τους είναι το τραγούδι της ψυχής μας, των συναισθημάτων, της καρδιάς και όλων όσων συμβαίνουν στον καθένα από μας, στη πορεία της ζωής του.

Μια ρομαντική ιστορία έρωτα και πάθους βγαλμένη από μια άλλη εποχή, τότε που η καρδιά ενός νεαρού τσιγγάνου χτυπάει για πρώτη φορά στην απέναντι όχθη. Με έντονη την κοινωνική διάσταση, το μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού αφήνει πολλά κοινωνικά μηνύματα εξαίροντας τις  αξίες που οδηγούν στην απόλυτη ανθρώπινη ευτυχία.

Παρακολουθούμε την ηρωίδα του βιβλίου, προσπαθώντας να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της,  να πηγαίνει στους γονείς της στο νησί. Η αγάπη της για το Φίλιππο είναι πολύ μεγάλη και ξέρει ότι και τα δικά του αισθήματα είναι το ίδιο δυνατ

 

Ανάμεσά τους όμως υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές διαφορές που έχουν αρχίσει να τους γίνονται θηλιά στο λαιμό. Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τη Λένια αμέσως μόλις φθάνει εκεί. Ανακαλύπτει μια συγκλονιστική ιστορία που βρίσκεται κρυμμένη για πολλά χρόνια, μέσα σ’ ένα κιτρινισμένο τετράδιο.

Και τότε ανατρέπονται τα πάντα και πάνω απ’ όλα η ίδια της η ζωή.
Τις σωστές αποφάσεις τις παίρνουν οι άνθρωποι που ξέρουν το παρελθόν τους. Το παρόν θα είναι κι αυτό αύριο παρελθόν και το μέλλον παραμένει μια σκοτεινή τρύπα που κανείς μας δεν ξέρει τι κρύβει μέσα της.

“Η έμπνευση ήταν μια σκέψη που έκανα παρατηρώντας κάποιο απόγευμα έναν μικρό κορμό από δένδρο που επέπλεε στη θάλασσα. Αμέσως μόλις το είδα μου δημιουργήθηκε έντονα μια παράξενη αίσθηση μοναξιάς, ” έχει δηλώσει η συγγραφέας σε συνέντευξή της.

Ο δυο ήρωες, η Λένια και ο Φίλιππος  δεν είναι καθημερινοί άνθρωποι είναι λίγο παραπάνω από το προσδοκώμενο. Το βιβλίο πληρεί όλα τα κριτήρια ενός καλού βιβλίου. Πρώτα από όλα η γλώσσα. Η συγγραφέας γράφει σε καλά ελληνικά και δίνει ιδιαίτερη σημασία στη γλώσσα γραφής. Δεύτερον οι περιγραφές.

Ο τρόπος που η Άννα Γαλανού σε ταξιδεύουν, να εξάπτουν τη φαντασία μου, να μου δημιουργούν συναισθήματα φευγιού. Τρίτον, οι ήρωες. Προσιτοί αλλά και απόμακροι μαζί σου δημιουργούν το αίσθημα, και της οικειότητας και της απόστασης. Η Αννα Γαλανού μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου δείχνει αντισυμβατική, δίκαιη και ανθρώπινη.

Υπόθεση του βιβλίου:

Η Λένια και ο Φίλιππος είναι δυο μικροί θεοί, όπως όλοι μας άλλωστε. Καθένας τους μέσα του κουβαλά διαφορετικά θραύσματα της ανθρωπότητας. Μιας ανθρωπότητας πιστής στο κοινωνικό κατεστημένο και στις ταξικές διαφορές. Όταν, όμως, έρχεται η αγάπη, χρειάζεται μια στιγμή για να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην ύπαρξή τους.

Μέσα σε μια κοινωνία που η Λένια ορίζεται από τις προκαταλήψεις και ζει μια καλοκουρδισμένη ζωή, θα γνωρίσει τον Φίλιππο, που έχει βιώσει το χειρότερο πρόσωπο των ανθρώπων.

Λόγια πνιγμένα σε φιλιά, σώματα που προδίδουν, ασφυκτικά άδεια δωμάτια, ένταση που φέρνει δάκρυα και πολλές άγρυπνες νύχτες αφηγούνται την ιστορία τους.

Εκείνη, σε μια προσπάθεια να πνίξει τον έρωτά τους κι ενώ κρατιέται απ’ την ανάμνηση των τελευταίων ευτυχισμένων στιγμών τους, θα καταλήξει στο νησί της και θα ανακαλύψει στις σελίδες ενός ξεθωριασμένου τετραδίου μια συγκλονιστική αλήθεια.

Η αποκάλυψη αυτή θα την απελευθερώσει και ακολουθώντας το τραγούδι της ψυχής της θα θέσει νέες βάσεις στη σχέση της με τον Φίλιππο, ο οποίος με τα χρώματα του έρωτά τους θα ζωγραφίσει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον καμβά της ζωής.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Άννα Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά και ασχολήθηκε με τη Διαφήμιση και το Σχεδιασμό Εντύπων. Έχει βραβευτεί με το δεύτερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για το θεατρικό της έργο Το Τέλος Μιας Κωμωδίας, με το πρώτο βραβείο για το διήγημά της Με Αντίπαλο Τη Ζωή και με το δεύτερο βραβείο για το ποίημα Άδειος Κόσμος.

Έχει γράψει πεζογραφήματα και παιδικά παραμύθια. Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Αντιμέτωποι με το χθες, Το παράπονό μου μια κραυγή, Οι τρεις φωτιές.

Από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλοφορεί το τέταρτο βιβλίο της με τίτλο Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί.

Πληροφορίες:
“Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί”
Άννα Γαληνού
εκδόσεις Διόπτρα.