Πάτρα: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Activetrip

advertisement

Πλούσιο σε γεύσεις… αλλά και ενδιαφέρον σε περιεχόμενο είναι το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει η 7η Έκθεση Τουρισμού Activetrip 2014.

 

 

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στην αίθουσα Αίγλη του εμπορικού κέντρου Βέσο Μάρε, άνοιξε τις πύλες της χθες Παρασκευή 4 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής 6 Απριλίου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (10π.μ.έως 9.30μ.μ.)

 

11.00 Μικρή συναυλία από την Μπαντίνα του Δήμου

 

11.30 Επίσημα Εγκαίνια:

 

* Ομιλία του καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γρηγόρη Ιατρού, προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραικού με θέμα «Βιοποικιλότητα και Οικοτουρισμός»

 

* Συμβολικό αφιέρωμα στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της-προβολή video.

 

* Απονομή τιμητικής διάκρισης

 

Στην διάρκεια των εγκαινίων θα απευθύνει μεταξύ άλλων χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ κύριος Γιώργος Διδασκάλου.

 

12.30 Πελοποννησιακές γεύσεις από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τον εκπρόσωπό της σεφ Θωμά Λαζανά, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σάντα- Σχολή Μαγειρικής

 

13.30 Δήμος Αιγιάλειας: Στο πλαίσιο «Οινοξένεια 2014» Σεμινάριο Οινογνωσίας από στελέχη της οινοποιίας Οινοφόρος

 

17.00 Χοροί και γεύσεις από ξένες χώρες (Επιμέλεια Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη-Εθελοντισμού-Ισότητας Φύλων- Ένταξης Μεταναστών).

 

18.30 Παρουσίαση ορειβατικών αναβάσεων με θέμα «Σλοβακία: οροσειρά Τάτρα στην καρδιά της Ευρώπης και…..στη δική μας» και προβολή ντοκιμαντέρ «Τάτρα, η άγρια φύση παγωμένη στο χρόνο»

 

Διοργάνωση πρεσβείας Σλοβακίαςστην Αθήνα, επίτιμο προξενείο Σλοβακίας στην Πάτρα και Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής Αθηνών

 

20.30 Εμφάνιση Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (10π.μ.έως 9.30μ.μ.)

 

11.00 Επίδειξη από Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παροχής βασικών πρώτων βοηθειών ( καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση-φιλί ζωής και θέση ανάνηψης)

 

12.00 «Εναλλακτικές Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες ΑΔΕΠ Α.Ε. – Δήμου Πατρέων στο Παναχαϊκό Όρος» Ομιλητές : Γεώργιος Σιγαλός, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Πρόεδρος ΑΔΕΠ Α.Ε., Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης

 

13.00 Γευσιγνωσία από την Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την Αιτωλική Αναπτυξιακή

 

13.30 Δήμος Αιγιάλειας: Στο πλαίσιο «Οινοξένεια 2014» Σεμινάριο Οινογνωσίας από στελέχη των οινοποιείων Τετράμυθος και Cavino

 

19.00 Ομιλία του αρχαιολόγου Κώστα Φίλη με θέμα: «Η Δυτική Ελλάδα ως ιστορικό σταυροδρόμι θαλάσσιων μεταφορών. Μαρτυρίες από ναυάγια και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα». Διοργάνωση Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών

 

20.00 Εμφάνιση Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

 

Εξάλλου σε όλη την διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρχουν οι ακόλουθες δωρεάν προσφορές για τους επισκέπτες

 

*Γνωριμία με το σπορ της ιππασίας για μικρούς και μεγάλους.

 

*Παγωτά από τα ζαχαροπλαστεία Αχαϊκό Εντελβάις

 

*Προϊόντα της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ

 

*Προϊόντα της λουκουμοποιίας Κούλου.

 

*Κλήρωση βιβλίων των Εκδόσεων «Το Δόντι»

 

*Κεράσματα τεντούρας

 

* Γευσιγνωσία ποικιλίας τυριών-προϊόντων της Ολλανδικής γαλακτοβιομηχανίας FrieslandCampina –Νουνού ( Περίπτερο Προξενικού Σώματος )

 

* Γευσιγνωσία προϊόντων της Agrino Bistro

 

* Γευσιγνωσία κρασιών της γνωστής οινοποιίας Οινομεσσηνιακή (Καλαμάτα)

 

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6932-429700