Πάτρα: Ο Κώστας Χριστόπουλος καταγράφει τα προβλήματα των συνοικιών και περιοχών

advertisement

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, οι περιοδείες του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Χριστόπουλου στις περιοχές και τις συνοικίες της πόλης, κατά τις οποίες δίνεται η δυνατότητα να καταγραφούν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Κοινός τόπος σε όλες τις περιοχές που επισκέπτεται ο κ. Χριστόπουλος, είναι η εγκατάλειψη τους από τη Δημοτική Αρχή και η παγίωση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Τις τελευταίες ημέρες, ο επικεφαλής της “Νέας Πόλης”, επισκέφθηκε διαδοχικά τα Ζαρουχλέικα, την Αγυιά, το Ρηγανόκαμπο και την Παραλία, συμμετέχοντας σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς, συνομιλώντας με κατοίκους και πραγματοποιώντας αυτοψία στα ζητήματα που ταλανίζουν τις περιοχές.

Ειδικότερα στα Ζαρουχλέικα, ο κ. Χριστόπουλος κατέγραψε ανάμεσα στα άλλα, την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέου Παιδικού Σταθμού και ασφαλτόστρωσης οδών, την ανάγκη κατασκευής της πλατείας, αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής.

Στην Αγυιά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων διαπίστωσε για μία ακόμα φορά, το πρόβλημα του ελλιπούς δημοτικού φωτισμού, την έλλειψη πεζοδρομίων, την ανάγκη διάνοιξης δρόμων, όπως και την ανάγκη δρομολόγησης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης της πλατείας Καζαντζάκη.

Μείζον πρόβλημα για την Αγυιά, τονίστηκε ότι είναι η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι δρόμοι, καθιστώντας δυσχερή την διαχείριση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Στο Ρηγανόκαμπο, συζητήθηκε εκτενώς το ακανθώδες πρόβλημα της λειτουργίας του  παράνομου καταυλισμού ΡΟΜΑ, που εκτός από τις ποικίλες παρενέργειες που δημιουργεί στις οικογένειες ακόμα και όμορων περιοχών, εγείρει ανθρωπιστικό θέμα διαβίωσης των ίδιων των ΡΟΜΑ, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη πεζοδρόμησης της κεντρικής οδού, η διοχέτευση των νερών του χειμάρρου κ.ά.

Στην Παραλία, οι τοπικοί φορείς, έθεσαν στον κ. Χριστόπουλο, τα μείζονα θέματα  της αποχέτευσης, του δημοτικού φωτισμού, της διανοίξεως και διαπλατύνσεων δρόμων, της κατασκευής πλατειών, των ασφαλτόστρωσης μιας σειράς οδών, της καθαριότητας, της αναβάθμισης της περιοχής Δάφνες και της παραλίας, της ασφαλείας των πεζών και των λουομένων, της αποψίλωσης του Πλατανόδασους κ.ά.

Η περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Κώστα Χριστόπουλου, συνεχίζεται  και το Σαββατοκύριακο καθώς και τις επόμενες ημέρες, με στόχο την ανάδειξη των κατά τόπους προβλημάτων και τη δρομολόγηση πιάνου ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης επίλυσης τους.