Πάτρα: Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στις διαχωριστικές νησίδες

advertisement

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και φέτος, πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στα πρανή και τις διαχωριστικές νησίδες στην είσοδο της Πάτρας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, καθώς και σε άλλα κομβικά σημεία της Περιφέρειας, ενώ αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην οδό Ακτή Δυμαίων κ.α

Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στη Ν.Ε.Ο. πραγματοποιώντας εργασίες στοιχειώδους συντήρησης και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών, εργασίες που είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των πεζών.

«Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις στοιχειώδους συντήρησης και καθαρισμού σημαντικών κόμβων, οδών και άλλων σημείων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά. Με κάθε ευκαιρία προσπαθούμε, εν μέσω κρίσης και με λιγοστούς πόρους, να εξασφαλίζουμε τις πιστώσεις που χρειάζονται για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη συντήρηση με τις Υπηρεσίες και το προσωπικό μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Θα πρέπει όλοι να βοηθάμε άλλωστε στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα σκουπίδια που συγκεντρώνουν κάθε χρονιά τα συνεργεία μας δυστυχώς δείχνει πως εμείς οι πολίτες, πρώτοι μολύνουμε το περιβάλλον μας, παρά το γεγονός πως μαχόμαστε ενάντια στη ρύπανση. Θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας στο πώς να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και αυτή η εβδομάδα και ιδίως η ερχόμενη Κυριακή είναι ημέρα εθελοντικού καθαρισμού. Είναι η ημέρα για το Let’s Do It Greece, για εμάς, τη χώρα μας, τη Δυτική Ελλάδα και το περιβάλλον μας».

Να σημειωθεί πως οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως τον καθαρισμό των συγκεκριμένων σημείων, το κλάδεμα δέντρων, θάμνων και φυτών, καθώς και την απομάκρυνση σκουπιδιών.