Πάτρα: Επίσκεψη “θρίλερ” Χρυσοχοΐδη στο Λιμάνι

advertisement

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων για τα παράνομα φορτηγά διεθνών μεταφορών, τα οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις πριν λίγα λεπτά του υπουργού, ζημιώνουν τα έσοδα του κράτους και προκαλούν καθεστώς ανομίας, το οποίο όπως τόνισε, θα πάψει να υπάρχει.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα υπό εξέλιξη μεγάλα έργα της Ολυμπίας οδού και του νέου σύγχρονου σιδηρόδρομου, τονίζοντας ότι έχουν ξεκινήσει και σε περίπου δύο μήνες οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν.

Όσον αφορά στην Ιόνια οδό, εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των έργων είναι θεαματικοί, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση του σε ενάμυσι χρόνο.

Τέλος σχετικά με το ζήτημα με το εμπορευματικό τμήμα του νέου λιμανιού, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, δήλωσε πως είναι σε φάση διαμόρφωσης ο σχεδιασμός του υπουργείου Ναυτιλίας για τα λιμάνια της χώρας, και μόλις ολοκληρωθεί τότε θα μπορέσει το υπουργείου υποδομών να διαμορφώσει την τελική του πολιτική για τα έργα.