Πάτρα: Έρχονται χρήματα για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας και πυρόπληκτους της Ηλείας

advertisement

Σε αγώνα δρόμου, έχουν επιδοθεί οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, προκειμένου εντός Απριλίου να έχουν εκταμιευτεί και να σταλούν 4 εκαταμμύρια ευρώ, που προορίζονται για τις αποζημιώσεις των σεισμοπλήκτων της Αχαΐας από το 2008 και των πυρόπληκτων της Ηλείας από το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skaipatras.gr, προσωπικός στοίχημα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Γιώργου Διδασκάλου, είναι τα χρήματα να φτάσουν στην Πάτρα μέχρι τα τέλη του μήνα και στην συνέχεια να αποδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΤΑΣ-ΤΑΠ), ώστε δοθούν στους πληγέντες του σεισμού και των φονικών-καταστροφικών πυρκαγιών Αχαΐας και Ηλείας, αντίστοιχα.

 

Από το σύνολο των 4εκ, ευρώ τα 2.5 αφορούν στις αποζημιώσεις των σεισμοπλήκτων του Νομού Αχαΐας και τα 1.5 εκ. ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Πληροφοφίες του skaipatras.gr, αναφέρουν πως στον αρχικό προυπολογισμό περίπου 20 εκ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 και τις πυρκαγίες της Ηλείας του 2007, έχει υποβληθεί αίτημα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των πολιτών που επλήγησαν.