Ακόμα και θέμα ωρών η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

advertisement

Θέμα ωρών ή ημερών είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο οτι η χώρα θα βγει για μια έκδοση τριετούς ή 5ετους διάρκειας με στόχο να αντληθεί ένα πoσό κοντά στα 2 δισ ευρω .

Νωρίτερα, το πρακτορείο  Reuters είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει αυτόν τον μήνα να βγει στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή στο πρόγραμμα διάσωσης.

Εν τω μεταξύ αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας είναι στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντάται  με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αύριο, Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 10 το πρωί.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο Reuters, επισημαίνοντας πως τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα και η χώρα εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

«Η Ελλάδα επέστρεψε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας μία ημέρα αφότου το Eurogroup έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 6,3 δισ. ευρώ έως τα τέλη Απριλίου.

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα είναι τελείως αυτοχρηματοδοτούμενη το 2016, επιστρέφοντας πλήρως στις αγορές χρέους, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε επίσης στο Reuters, σημειώνοντας πως η σταδιακή επιστροφή στις αγορές θα γίνει βάσει «δοκιμής και αποτελέσματος» (trial and errror).