Πάτρα: Στο ψηφοδέλτιο Δημαρά οι Μελπομένη Κορδιστού και Γιάννης Τοπαλής

advertisement

Με το Γιάννη Δημαρά συμπορεύονται στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου για το Δήμο Πατρέων δυο νέοι άνθρωποι οι οποίοι κατέρχονται ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».

Η ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΟΡΔΙΣΤΟΥ σπούδασε στην Πάτρα και πήρε πτυχίο Νηπιαγωγού από το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MEd) στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Είναι Προϊσταμένη σχολικής μονάδας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει επίσης σημαντική εμπειρία ως Εκπαιδεύτρια ενηλίκων (συνεργασία με ΙΕΠ, ΠΕΚ, ΚΕΚ), Εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ, ΚΔΒΜ), Αξιολογήτρια εκπαιδευτών ενηλίκων και Αξιολογήτρια των προγραμμάτων Grundtvig του ΙΚΥ. Είναι ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορύπανση. Είναι παντρεμένη με τον γεωργοοικονομολόγο Βασίλη Μιχαλόπουλο και έχουν μια κόρη, την Ισμήνη.

Η ίδια για την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιάννη Δημαρά λέει:

«Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη «Τώρα για την Πάτρα», διότι θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη και ως εκ τούτου θα συμβάλλω στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης. Η ενασχόλησή μου εδώ και χρόνια με θέματα Οικολογίας και Περιβάλλοντος με κάνει ικανή να χειριστώ τα σχετικά θέματα που αφορούν την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και να προτείνω τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Άλλωστε ως μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, έχω συνεργαστεί με το Δήμο σε σειρά θεμάτων όπως τη διάδοση της ανακύκλωσης. Επίσης, ως ενεργή εκπαιδευτικός, έχω γνώση των θεμάτων που άπτονται των σχολείων και της σχολικής κοινότητας και θα συνεισφέρω στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του Δήμου προς αυτά. Για την επιλογή της συνεργασίας μου με το Γιάννη Δημαρά, θεωρώ πως ο συγκεκριμένος Δήμαρχος κατά το χρόνο της θητείας του έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην πόλη και έχει βάλει τα θεμέλια για την υγιή πλέον ανάπτυξή της. Θα πρέπει να τον εμπιστευτούμε και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την πρόοδο της πόλης μας».

O ΙΩΑΝΝΗΣ Η. ΤΟΠΑΛΗΣ γεννήθηκε το 1979 στα Βρυσερά της Βορείου Ηπείρου και από το 1998 ζει με την οικογένεια του μόνιμα στην Πάτρα στην περιοχή της Αγυιάς. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιείται με το σύλλογο των Βορειοηπειρωτών και εντάσσεται στα τμήματα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πάτρας. Το 2011 εκλέγεται αντιπρόεδρος στο σύλλογο Βορειοηπειρωτών και το 2014 αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου ως πρόεδρος. Από τα πρώτα του κιόλας βήματα στο χορευτικό μπαίνει στα τμήματα παραστάσεων συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στις ετήσιες παραστάσεις στο Αρχαίο Ωδείο. Από το 2003 και έπειτα, από τη θέση του δασκάλου πλέον, διδάσκει ανελλιπώς σε παιδικά τμήματα, τμήματα ενηλίκων και ψυχαγωγίας, αφιερώνοντας όλο τον ελεύθερο του χρόνο, χωρίς αμοιβή, με την ανιδιοτέλεια που εμπνέουν οι αξίες της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Επιπλέον ασκεί την τέχνη του πλακοστρωτή από την οποία και βιοπορίζεται.

Ο ίδιος ο κ. Τοπάλης στη δήλωσή του για τη συμπόρευσή του με τον κ. Δημαρά αναφέρει:

«Πήρα την απόφαση να συμμετάσχω σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του κ. Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα» στις προσεχείς εκλογές για τους παρακάτω λόγους:
«Οι δημοκρατικές αντιλήψεις, η στόχευση και ο προγραμματισμός για την επίλυση των προβλημάτων, η χρηστή διαχείριση, ενέπνευσαν σ’ εμένα εμπιστοσύνη ότι μέσα από αυτή την παράταξη μπορεί να υπάρξει το αγωνιστικό πνεύμα εκείνο, που οι απόψεις μου θα βρουν τη θέση τους για να βοηθήσουν στη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων της πόλης μας (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, λιμάνι κ.ά.).
Η πολύχρονη δραστηριότητα μου στο χορευτικό του Δήμου της Πάτρας, καθώς και η ενεργή μου δράση στο σύλλογο Βορειοηπειρωτών, μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τα στελέχη της δημοτικής αρχής. Μέσα από αυτή την επαφή μου δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσω τις απόψεις τους γύρω από τα πολιτιστικά ζητήματα που αφορούν την πόλη, και ιδιαίτερα την ερασιτεχνική δημιουργία, που με ζήλο υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας σαν σκοπό να αγωνιστώ μαζί τους για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων.
Η δημοτική αρχή κατόρθωσε να αυξήσει, τα ποσοστά της ανακύκλωσης στο Δήμο κατά 20% με τη δράση πόρτα-πόρτα, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να συνειδητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε αυτό το τεράστιο ζήτημα που απασχολεί το Δήμο, με στόχο να βελτιώσουν την καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων τους».