Ο Μπαλτάκος αιτία για το “ατύχημα”; «Βόμβα» από τον Γιώργο Παπανδρέου: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!

advertisement

Φαίνεται πως η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να καταψηφίσει το άρθρο 2 (για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου στον εσωκομματικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και μοιραία επηρεάζει και τη… μοίρα της κυβέρνησης.

Με μια σκληρή ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρώην πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να πάρει το κόμμα και να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό!

Επί της ουσίας δηλαδή, ζητάει να πέσει η κυβέρνηση!

Μετά το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη για το “παρών” στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση έμεινε να… απολαμβάνει τη “στήριξη” 152 βουλευτών.

Γνωρίζοντας πως οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές πια και το “ατύχημα” πολύ πιο εύκολο να συμβεί, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να παίξει το δικό του παιχνίδι. Και με τον τρόπο που, μέσω της ανακοίνωσής του, θέτει το θέμα, “φωνάζει” πως τη Χαριλάου Τρικούπη πως πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της εξέθρεψε παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, σε μια «εθνικά κρίσιμη στιγμή» και έθεσε σε αμφισβήτηση της ίδιας δημοκρατικής της λειτουργίας, αλλά και των θεσμών της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση «έπρεπε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος», αλλά «το αντίθετο συνέβη».

«Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης», τονίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δε… στήριξε τις μεταρρυθμίσεις της δικής του κυβέρνησης!

«Έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη φράση «πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;», ουσιαστικά ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρίσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και άρα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

newsit.gr