ΥΠΟΙΚ: Δικαστική δικαίωση κοινωνικών ομάδων θα επιβαρύνει τις ίδιες

advertisement

“Όσο ξεπερνάμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος τόσο θα μειώνουμε τους φόρους για τους έλληνες πολίτες” τόνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενη δικαίωση διάφορων ομάδων από τα δικαστήρια δεν θα επιφέρει αύξηση των φορών και μείωση των δαπανών, αλλά θα επιβαρύνει τις ίδιες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η τρόικα αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου, με τη συζήτηση να ξεκινάει από την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015. Η τρόικα το υπολογίζει πάνω από τα 2 δισεκ. ευρώ, και η ελληνική πλευρά πολύ κάτω από το 1 δισεκ. ευρώ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διαφυλάξει ως «κόρην οφθαλμού» τα 11 δισεκ. ευρώ που έχουν περισσέψει από το πακέτο των τραπεζών, με στόχο στην περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες ενισχυθούν με κεφαλαία από ιδιώτες, τα 11 δισεκ. να χρησιμεύσουν για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Στο μεταξύ, σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, φτάνοντας σήμερα Τετάρτη στο 6,19%, σε μια ακόμα ένδειξη ότι οι προοπτικές επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές γίνονται όλο και πιο θετικές.