Στέλνουν και… πυρηνικό υποβρύχιο να βρει το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines

advertisement

Τώρα, αποφασίστηκε να σταλεί στην περιοχή των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless, για να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

 

Παράλληλα, οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι η ζώνη των ερευνών για την πτήση MH370 μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και επικεντρώνεται τώρα σε μία ζώνη περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

 

Ανώτατοι Αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμιών του αεροσκάφους.

 

Νέα εκδοχή για την τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου “…Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη”, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ Radio 6iX.

 

Δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, που επικεντρώνονται σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας, εκεί όπου θεωρείται ότι έχει πέσει το μοιραίο αεροπλάνο.

 

Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo.

Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

 

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ αποφάσισε τη συμμετοχή του υποβρυχίου στις έρευνες.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Περθ ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ για να ευχαριστήσει προσωπικά τα πληρώματα των αεροσκαφών από επτά χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες

Η Μαλαισία έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο των συνομιλιών του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ προτού η επικοινωνία διακοπεί ανεξήγητα και το αεροσκάφος αλλάξει πορεία και κατευθυνθεί νότια στον Ινδικό Ωκεανό.

 

Οι συνομιλίες περιέχουν αεροπορική ορολογία και από αυτές δεν προκύπτει καμία ένδειξη προβλήματος στο αεροσκάφος. Η τελευταία φράση προς τον πύργο ελέγχου ενός από τους πιλότους ήταν “καληνύχτα, Μalaysian 370 (σ.σ. ο αριθμός της πτήσης)”.