Ψήφισαν και το νέο μνημόνιο αλλά κρέμεται από μία κλωστή

advertisement

Με την ψυχή στο στόμα και στο «τσίμα τσίμα» η συγκυβέρνηση Σαμαρά πέρασε το περιβόητο πολυνομοσχέδιο, το οποίο επί της ουσίας συνιστά ένα ακόμη Μνημόνιο. Και ενώ τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ τρώγονται σαν τα σκυλιά, βγαίνουν ο Σαμαράς και οι δικοί του και μας λένε ότι μπαίνει τέλος στα Μνημόνια. Στα αλήθεια, ποιον κοροϊδεύουν ή ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Τα πιστεύουν αυτά που λένε; Ένα ακόμη Μνημόνιο είναι εδώ ενωμένο δυνατό! Και μιλάμε για το πιο σκληρό απ’ όλα, ασχέτως εάν δεν το λένε επισήμως Μνημόνιο, αλλά… πολυνομοσχέδιο. Για ένα Μνημόνιο που δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνία και γκρεμίζει ό, τι είχε απομείνει όρθιο. Για ένα Μνημόνιο, τις επιπτώσεις του οποίου θα νιώσουν στο πετσί τους οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για πολλά χρόνια.

Αλλά οι συγκυβερνώντες, οι εντολοδόχοι εκφραστές της ανάλγητης πολιτικής της τρόικας, δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τη σκληρή πραγματικότητα που φέρνει το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, δηλαδή το νέο Μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε από τους ξένους νταβατζήδες ως απαραίτητη προϋπόθεση για μας δώσουν μια δόση που θα πάει για εξόφληση τοκοχρεολυσίων. Με άλλα λόγια, για να πάρουν, για μια ακόμη φορά, διπλά και τριπλά πίσω αυτά που μας έχουν δανείσει.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι μετέχοντες στο εν Ελλάδι παράρτημα της τρόικας πανηγυρίζουν και από πάνω ότι δημιουργούν τη νέα Ελλάδα. Πανηγυρίζουν, αλλά η νίκη τους είναι πύρρειος. «Φωνάζει» η ισχνή πια πλειοψηφία που έχουν στη Βουλή. Κρέμονται πλέον από μια κλωστή. Και αλήθεια, αυτή η κλωστή πόσο θα αντέξει; Θα σπάσει σύντομα και θα πέσουν στο γκρεμό. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τους έχει αρχίσει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ