Ευρωβαρόμετρο: Αγύμναστοι 7 στους 10 Έλληνες

advertisement

Χαμηλά επίπεδα σωματικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Το 69% των συμπολιτών μας και το 59% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι αφιερώνουν το χρόνο τους σπάνια ή ποτέ σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης.

 

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 7% των Ελλήνων γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή πέντε φορές την εβδομάδα, και το 24% από μία έως τέσσερεις φορές την εβδομάδα.

Μία με τρεις φορές την εβδομάδα γυμνάζονται το 10% των Ελλήνων και το 59% δεν γυμνάζονται ποτέ (42% στην ΕΕ). Σε γενικές γραμμές το ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει ότι οι πολίτες στη Βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από τους νότιους Ευρωπαίους.

Η πιο «γυμνασμένη» χώρα της ΕΕ βρέθηκε η Σουηδία με το 70% των πολιτών που επιδίδονται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης, την ακολουθεί η Δανία με 68% και η Φιλανδία με 66%.

Αντίθετα, στην λίστα των πιο αγύμναστων ευρωπαίων βρέθηκαν οι Ρουμάνοι με 60%, ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς (60%), και κλείνει την «τριάδα» η Ελλάδα με 59%. Δημοσίευση | 26 Μαρτίου 2014