Άλλος τον έκαψε κι άλλος τον χτύπησε; Το αιματοβαμμένο τελευταίο σημείωμα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

advertisement

Το σήμειωμα που έδωσε στον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, ο Ίλια Καρέλι πριν του αφαιρέσει τη ζωή με αυτοσχέδιο μαχαίρι, φέρνει στο φώς της δημοσιότητας το Βήμα της Κυριακής. Στο σημείωμα αυτό ο κρατούμενος φαίνεται να είναι σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, να αισθάνεται αδικημένος για τη ζωή που έχασε στις φυλακές ενώ προαναγγέλει πως είναι αποφασισμένος να σκοτώσει κάποιον από αυτούς που θεωρεί υπεύθυνο γι’ αυτό.

Το σημείωμα του Ιλία Καρέλι:

“Προς την υπηρεσία φυλακών του Μαλανδρίνου

Με κρατάτε εδώ μέσα στη φυλακή τσάμπα τόσο καιρό, τόσα πολλά χρόνια μόνο για κλοπές, χωρίς να έχω σκοτώσει κάποιον, γιατί; Γιατί δεν με αφήσατε να πάω στο σπίτι μου να βρω ζωντανή τη μάνα μου, γιατί; Γιατί δεν με αφήσατε να έφκιανα κι εγώ μια οικογένεια, γιατί; Είμαι μέσα από το 1997 και δεν χορτάσατε τόσα χρόνια από τη ζωή μου;

Μέχρι τώρα έχω βγάλει τα ισόβια και 4 χρόνια με εργασία. Με το λάθος που έχω κάνει δεν μου αξίζανε τόσα πολλά χρόνια κι ακόμα συνεχίζετε να με κρατάτε, γιατί; Γιατί τώρα πρέπει αναγκαστικά να πάρω κι εγώ μια ζωή από σας… Γιατί μου το πήρατε όλη τη ζωή μου, γιατί γιατί…. γιατί;”

Το σημείωμα που δημοσιεύει το Βήμα έχει πάνω του κηλίδες από το αίμα του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

«Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και πουθενά, θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», έλεγαν σήμερα εισαγγελικές πηγές, αναφορικά με την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ‘Αμφισσας Νίκος Αντωναράκος για να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Ίλια Καρέλι που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έως τώρα στοιχεία που υπάρχουν τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο Ίλια Καρέλι δεν ταυτίζονται χρονικά. Σε άλλο χρόνο φέρεται να έγινε το κάταγμα στο στέρνο και σε άλλον χρονικό σημείο να προκλήθηκε το έγκαυμα στην παλάμη του δεξιού του χεριού.

Οι καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών έχουν ήδη αρχίσει και σύμφωνα με πληροφορίες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις φυλακές του Μαλανδρίνου έχουν προσκομίσει έγγραφα και στοιχεία από τα οποία κατά την εκτίμησή τους προκύπτει ότι το έγκαυμα στο χέρι του Ίλια Καρέλι δεν έγινε το διάστημα που ήταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ίλια Καρέλι το σημάδι στο χέρι δεν το είχε ούτε κατά την μεταγωγή του ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας συνετάγη έκθεση στην οποία καταγράφεται ότι κατά την μεταγωγή του εκεί ο κρατούμενος είχε πρήξιμο στο μάτι και μώλωπες.

Ο Ίλια Καρέλι την 25η Μαρτίου 2014 τραυμάτισε θανάσιμα με αυτοσχέδιο μαχαίρι στις φυλακές του Μαλανδρίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη και στην συνέχεια βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας, όπου είχε μεταχθεί για λόγους ασφαλείας.