Πάτρα: Στις 12 Οκτωβρίου το Run Greece

advertisement

Το Run Greece Πάτρας θα διεξαχθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα στις 12 Οκτωβρίου, ενώ η αρχή θα γίνει 30 Μαρτίου στη Λάρισα.

Το RUN GREECE είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από μια σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που προβάλλει τη χώρα, και τις ιστορικές πόλεις/τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

 

Από τον ιστότοπο www.run-greece.gr οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, αλλά και να ενημερωθούν γενικότερα για τον αγώνα, σε όλες τις πόλεις.

Το Run Greece ξεκίνησε πέρυσι και αποτέλεσε ένα στοίχημα της ομοσπονδίας, που μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και την WIND είχε ως στόχο να βγάλει τους κατοίκους πέντε πόλεων της περιφέρειας στους δρόμους. Και το στοίχημα κερδήθηκε. Κι όχι γιατί η σειρά αγώνων συνεχίζεται και φέτος – με έναν αγώνα παραπάνω-, αλλά διότι ο κόσμος έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για αυτή την αθλητική γιορτή, οι τοπικοί φορείς έδωσαν την ψυχή τους να το στηρίξουν. Κάπως έτσι ο ΣΕΓΑΣ και ο χορηγός, αποφάσισαν να κάνουν τους πέντε αγώνες έξι.

Σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου, άνοιξε η σειρά αγώνων, με την κεντρική συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιωργος Τσαπρούνης και η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου κάθισαν στο πάνελ των ομιλητών και μίλησαν για το σημαντικό γεγονός.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της περιφέρειας και των Δήμων των έξι πόλεων. Η αρχή των αγώνων θα γίνει στις 30 Μαρτίου στη Λάρισα και σκυτάλη θα πάρουν κατά σειρά το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα.

“Πριν ένα χρόνο με τη συνεργασία της περιφέρειας και της Wind βάλαμε ένα στοίχημα να βγάλουμε στους δρόμους, τους κατοίκους όλης της χώρας. Να καθιερώσουμε έναν αγώνα για όλους. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων και τα θετικά σχόλια μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε πως κερδίσαμε το στοίχημα. Το Run Greece ήρθε για να μείνει. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια, τους τοπικούς φορείς, τον χορηγό μας, που ήταν δίπλα μας στα δύσκολα”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε: “Ξεκινάμε από τη Λάρισα και θέλω να απευθύνω πρόσκληση στους κατοίκους να κινητοποιήσουν το περιβάλλον τους και να βγουν στους δρόμους.

Την ίδια στιγμή που η πολιτεία με τις αποφάσεις της δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει διαγραφεί από τις προτεραιότητες της, εμείς συνεχίζουμε. Εκεί που η πολιτεία δηλώνει απούσα, ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει παρών”.

Στην ικανότητα του αγώνα να ξεσηκώνει τους πολίτες και να μετατρέπει ένα αθλητικό γεγονός σε μια γιορτή, αλλά και στη σημασία που έχει σε τουριστικό επίπεδο για την πόλη της Πάτρας,στάθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος εξήρε τον αγώνα και σε επίπεδο διοργάνωση . “Ο θεσμός πέτυχε κι εμείς θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε”, είπε ο αντιδήμαρχος της Πάτρας Γιώργος Σιγαλός.

Το πρόγραμμα του Run Greece

30/3 Λάρισα

27/4 Ηράκλειο

11/4 Ιωάννινα

21/9 Καστοριά

28/9 Αλεξανδρούπολη

12/10 Πάτρα