Ετοιμάζει εκλογές ο Σαμαράς

advertisement

Ήδη με κινήσεις όπως η επίσκεψη στην Κεφαλονιά ο Α. Σαμαράς δείχνει πως βάζει το κόμμα σε προεκλογική τροχιά. Με το δικό του παράδειγμα θέλει να δείξει στους βουλευτές πως ήρθε η ώρα να “κατέβουν” στο λαό και να ξεκινήσουν την προεκλογική εκστρατεία.

 

Οι δημοσκοπήσεις έχουν ρίξει το ηθικό στο εσωτερικό του κόμματος και έτσι με τη σημερινή του ομιλία στην Κ.Ο. Στις 12:00 το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς θα δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Ουσιαστικά θα καλέσει τους βουλευτές να κατέβουν στο πεζοδρόμιο και να επιστρέψουν στα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα που σύμφωνα με το επιτελείο του Μαξίμου θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της κάλπης… είτε μιλάμε απλά για την ευρωβουλή, είτε για εθνικές εκλογές.

Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αντιμετώπιση της διαφθοράς, είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα αναφερθεί στην ομιλία του προς τους βουλευτές.

Ωστόσο για ακόμη μια φορά ο Α. Σαμαράς θα βάλει το δίλημμα των εκλογών που για τη ΝΔ απέναντι στον βασικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο από το “εντός ή εκτός Ευρώπης”.

Και το δίλημμα μπαίνει ταυτόχρονα με το πλεόνασμα που θα σημάνει επαναδιαπραγμάτευση και έτσι το δίλημμα θα επαναπροσδιοριστεί “επαναδιαπραγμάτευση με τη ΝΔ που πέτυχε το πλεόνασμα ή με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόγραμμα, κάνει πειράματα και υπόσχεται;”