Καλόκαρδη υποδοχή

advertisement

του Ανδρέα Πετρουλάκη
Η υψηλής αισθητικής αφίσα που βλέπετε δεν είναι κολλημένη σε ντουλάπα οργισμένου εφήβου που θα την έχει σκίσει πριν τελειώσει το λύκειο.

Aυτό το αγλάισμα αστικής ευγένειας δεν είναι κολλημένo σε τοίχο συνεργείου Ελληναρά φαναρτζή δίπλα στις γυμνές της Pireli, ούτε σε διάδρομο τουαλέτας σε καταγώγιο της οδού Φυλής.

Είναι αναρτημένο σε εμφανέστατο σημείο, ώστε να το βλέπουν όλοι οι συναλλασσόμενοι, σε γραφείο υπηρεσίας του δημοσίου. Το δημόσιο έχει παράδοση να είναι εχθρικό προς τους πολίτες, θα μου πείτε, και καμία έκπληξη δεν θα προξενεί σε αυτούς που πήγαν οπλισμένοι με θάρρος να στηθούν στην ουρά. Δεν είναι όμως οποιαδήποτε ουρά.

Αυτό το δείγμα υψηλού πολιτισμού υπάρχει στο γραφείο κινήσεως ασθενών μεγάλου Νοσοκομείου του κέντρου της Αθήνας. Κάποιος καλλιεργημένος υπάλληλος αποφάσισε να κάνει χιούμορ (ας ελπίζουμε) στο μέρος που κατεξοχήν πάνε οι άνθρωποι με κομμένα φτερά, ανήσυχοι στην καλύτερη περίπτωση, απελπισμένοι στη χειρότερη.

 

Και τους υποδέχεται (με ανοχή ασφαλώς και των συναδέλφων του) με τον παρήγορο, ανθρώπινο, ζεστό τρόπο της φωτογραφίας. Μια προετοιμασία για τον πόνο που περιμένει πολλούς από αυτούς.