Πάτρα: Βουλγάρες εκμεταλλεύονταν το συνωστισμό και αφαιρούσαν τσάντες και πορτοφόλια- Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις!

advertisement

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, έντεκα περιπτώσεις κλοπών, που είχαν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών, υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 46 και 36 ετών, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν, άλλες δύο γυναίκες συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων  δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα οι δράστιδες, εκμεταλλευόμενες την πολυκοσμία, κυρίως τις ημέρες του Σαββάτου, πλησίαζαν γυναίκες πελάτισσες μέσα σε εμπορικά καταστημάτων και αφαιρούσαν από τις τσάντες τους πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Από την έως τώρα ερευνά, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί έντεκα περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι δύο αλλοδαπές εντοπίστηκαν, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστιδες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν και έχουν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα στην Αττική και στο Ναύπλιο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου κλοπής τσαντών και πορτοφολιών σε πολυσύχναστους χώρους, συνιστά – παρακαλεί τους πολίτες τα εξής :

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και μπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.

Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.

Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.

Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.