Κεφαλονιά: Έξι στα δέκα κτίρια ακατάλληλα στο Ληξούρι

advertisement

Σοβαρές ζημιές, που δύσκολα επισκευάζονται, προκάλεσε το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους ελέγχους που έχουν κάνει οι μηχανικοί έως τώρα, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στο 60% των κτιρίων στο Ληξούρι.

Οι μηχανικοί κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές, στις κολώνες και τα πέδιλα των σπιτιών, οι οποίες επισκευάζονται δύσκολα. Λιγότερα είναι τα προβλήματα στο Αργοστόλι, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί προβλήματα στο 25% των κτιρίων που έχουν ελεγχθεί.

Παράλληλα σήμερα ξεκίνησε και η επιθεώρηση των ξενοδοχείων που θα προσφερθούν για τη στέγαση των κατοίκων που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε να βεβαιωθούν οι μηχανικοί πως τα κτίρια είναι ασφαλή.

Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή

Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο νησί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Την επόμενη Δευτέρα θα ξανανοίξει το 95% των σχολείων», είπε στο protothema.gr ο κ. Παρίσης. Διευκρινίζεται ότι από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των κτιρίων τρία σχολεία στην περιοχή του Ληξουρίου κρίθηκαν ακατάλληλα. Οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι είναι σχεδόν κατεστραμμένες, η παραλία έχει «ανοίξει», μικρή καθίζηση έχει υποστεί η πλατεία και μέχρι και στο κοιμητήριο της περιοχής οι περισσότεροι τάφοι έχουν καταστραφεί.