Φωτο – Πάτρα: Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος έκοψε την πίτα του

advertisement

Κοσμοπλημμύρα  και φέτος η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τα περισσότερα από 2.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου για το 2014 και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Το νέο έτος απ’ ότι φαίνεται ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον ιστορικό Σύλλογο, ο οποίος αποτελεί τον «Φάρο» πολιτισμού. Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παλιούς τους γνώριμους και συμπατριώτες, να απολαύσουν το πρόγραμμα που τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και στο τέλος να συμπαρασυρθούν στα βήματα της παράδοσης και του χορού, με «οδηγό» τους φουστανελοφόρους του Συλλόγου.

 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος  ο οποίος αναφέρθηκε  με θερμά λόγια στη δράση του Παγκαλαβρυτινού επισημαίνοντας «Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος τιμά και δοξάζει την Ελλάδα μας. Έχει αρχές και αξίες και μας κάνει όλους υπερήφανους.»

Ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξή του, έκανε απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του για το 2014. Ειδικότερα ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη μεγάλη απήχηση και αναγνώριση των χορευτικών τμημάτων στο εξωτερικό, αλλά και σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ο κ. Φραντζής κάλεσε όλο τον κόσμο στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση που είναι η αποκριάτικη χοροεσπερίδα που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «Παριζιάνα» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το κοσμηματοπωλείο Π. Αντωνόπουλου, Κανακάρη 105,  για την προσφορά του πολύτιμου λευκόχρυσου δαχτυλιδιού που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας, αλλά και το ανθοπωλείο «Ανεμώνη» για το στολισμό του χώρου.

Τη δική τους ξεχωριστή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν τόσο οι φουστανελοφόροι και τα μέλη των χορευτικών που με τη λεβεντιά και τις επιδόσεις τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, καθώς και η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων που απέδωσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε επίσης με τα χορευτικά του Συλλόγου που ξεσήκωσαν στο χορό τους παρισταμένους.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ωστόσο, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους ήταν η βράβευση του κ. Βασίλη Σταματόπουλου γιος του γενικού γραμματέα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου το 1955 – 1965 αείμνηστου Ανδρέα Σταματόπουλου, ο οποίος ηρθε από τη Βουδαπέστη που ζει μόνιμα, μόνο και μόνο για να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Την τιμητική κλακέτα επέδωσε στον κ. Σταματόπουλο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστόλης Κατσιφάρας.

Επίσης, βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της αλυσίδας SM KRONOS Νικόλαος Καρακίτσος, για την προσφορά του στο Σύλλογο τον τόπο και τον πολιτισμό. Την τιμητική κλακέτα επέδωσε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Για την πολύχρονη προσφορά στο Σύλλογο βραβεύτηκαν ο κ. Ανδρέας Τζούδας, αλλά και η εταιρία «Δουβρης»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μετά του αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθου Στελλάτου και πλήθος ιερέων,  οι βουλευτές, κ. Αθανάσιος Νταβλούρος και κ. Νικόλαος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας οι Δήμαρχοι Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς και  Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πατρών Ταξίαρχος Χρήστος Λαμπρινάκης, οι πολιτευτές Δ. Τριανταφυλλόπουλος  και Άγγελος Τσιγκρής, ο π. Νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Δημήτριος Χουλιάρας, οι αντιδήμαρχοι Πατρέων, Ανδρέας Φίλιας και Καλαβρύτων Ν. Μαγκαφάς.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Καλαβρύτων Β. Ασπρούλιας. Οι Περιφερειακοί σύμβουλοί Τριφ. Φωτόπουλος, Γεράσιμος Φεσιάν, Π. Σακελλαρόπουλος, και Ν. Πυλαρινός. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων Νικόλαος Τζανάκος και Νίκος Μακρής, Καλαβρύτων Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος. Ο Επιμελητηριακός σύμβουλος Αμβρόσιος Μετζελόπουλος.

Οι πρόεδροι των Τ.Σ. Προφήτη Ηλία Καλαβρύτων Ν. Πλώτας, του Τ.Σ. Νέου Κομπιγαδίου Φαρών Αντώνιος Πετρόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γεράσιμος Ρηγόπουλος.

Αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Σ. ο επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ. Ν. Σακελλαρόπουλος, πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.