Πάτρα: “Σίγησαν” τα όργανα της Μπάντας με απόφαση Δημάρχου- Συγκέντρωση αύριο στο Δημαρχείο

advertisement

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαϊας ασκεί σκληρή κριτική στην απόφαση του Δημάρχου Γ. Δημαρά να μην παίξει η πάντα του Δήμου στην τελετή έναρξης αλλά και όλες τις εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη έξω από το Δημαρχείο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται:

 

«Με την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παίξει η μπάντα του Δήμου Πατρέων στην έναρξη και σε όλες τις εκδηλώσεις της φετινής αποκριάς (για πρώτη φορά σε όλη την ιστορία του θεσμού), κλείνει επίσημα η παρένθεση στο μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης της δημοτικής μουσικής, που συστηματικά όλες οι δημοτικές αρχές την τελευταία δεκαπενταετία ακολούθησαν, θεωρώντας μεγάλο το κόστος λειτουργίας της.

Η απόφαση να μην ανοίξει η μπάντα τον κορυφαίο θεσμό της πόλης είναι στην ουσία η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ιδρύματος με την υπογραφή του κ. Δημαρά Δημάρχου Πατρέων.

Ο κ. Δημαράς είχε υποσχεθεί καθαρά όταν ανέλαβε, ότι η μπάντα θα λειτουργήσει, ότι οι μουσικοί θα αποκτήσουν σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Αντί αυτού τους άφησε απλήρωτους, χρειάστηκε να πάνε και στα δικαστήρια για να πάρουν την πενιχρή αποζημίωσή τους, προχώρησε σε απολύσεις αφήνοντας ελαχίστους μουσικούς στο ιστορικό σχήμα με αποτέλεσμα να μη μπορεί στοιχειωδώς πλέον να λειτουργήσει ως μουσικό σχήμα.

Τώρα η δημοτική αρχή δίνει το τελειωτικό χτύπημα αποδεικνύοντας πόσο απέχουν οι διακηρύξεις από τις πράξεις.

Για την τρίτη πόλη της χώρας το αποτέλεσμα είναι:

Να στερείται της μπάντας (μπάντα διαθέτουν ακόμα και μικρές πόλεις όπως τα Λεχαινά)

Δεκάδες μουσικοί να είναι στις λίστες των ανέργων.

Να κλείνει μια ιστορία που έγραψε το ιστορικό σχήμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα που λειτούργησε ακόμα και την περίοδο της κατοχής (ακόμα και οι Γερμανοί & Ιταλοί καταχτητές σεβάστηκαν την μπάντα) από τη σημερινή δημοτική αρχή που είναι και «αντιμνημονιακή»!

Οι εργαζόμενοι στη μουσική μπάντα, εκπαίδευαν δωρεάν εκατοντάδες πατρινόπουλα και τα μύησαν στην μουσική.

Σήμερα λοιπόν το σχήμα της μουσικής μπάντας το παροπλίζουν, το αποδιοργανώνουν, το απαξιώνουν, δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα για λειτουργήσει όπως πρέπει αποσκοπούν να βάλουν τελικά λουκέτο.

 

Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε διεκδικώντας:

• Καμία απόλυση

• Να επανασυσταθεί η μπάντα και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι μουσικοί. Το σχήμα να λειτουργήσει σε πλήρη σύνθεση όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ιδρύματος.

• Να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των μουσικών και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που παραβιάζονται βάναυσα.

• Να αποτελεί στοιχείο πολιτισμού η λειτουργία της μουσικής μπάντας και να παρέχει υπηρεσίες- εκδηλώσεις στα λαϊκά στρώματα της πόλης.

 

Και σε αυτό το καρναβάλι η μπάντα να ανοίξει και κλείσει τις εκδηλώσεις της αποκριάς όπως συνέβαινε από την αρχή της λειτουργίας της.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ»