Α. Τσελέντης ” Εάν γίνει σεισμός σε Πατραϊκό ή Κορινθιακό θα είναι ανεξάρτητος από την δόνηση της Κεφαλονιάς”

advertisement

Την άποψη πως εάν ο σεισμός της Κεφαλονιάς γινόταν στην Πάτρα ή την Αθήνα σήμερα θα μετρούσαμε και θα θρηνούσαμε εκατοντάδες θύματα, διατύπωσε μιλώντας στην εκπομπή “Πράσινο κόκκινο σε γαλάζιο φόντο” στο “Ράδιο Γάμμα”, ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης.

Παράλληλα επεσήμανε πως υπάρχουν δυο τρεις περιοχές οι οποίες προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα ενώ απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο οι σταθμοί του ΒΑΝ έχουν λάβει σήμερα μετά το σεισμό της Κεφαλονιάς, αρκέστηκε να δηλώσει πως “αυτά που έχουν καταγραφεί δεν είναι ανακοινώσιμα

Ο κ. Τσελέντης τόνισε πως εάν σε περιοχές όπως ο Κορινθιακός και ο Πατραϊκός σημειωθεί σεισμικό γεγονός τότε αυτό θα είναι ανεξάρτητο από τη δόνηση που συγκλόνισε την Κυριακή την Κεφαλονιά.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών πρόσθεσε επίσης, πως η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά και αυτό επαληθεύει όσους εκτίμησαν ως η δόνηση της Κυριακής ήταν ο κυρίως σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη οι μετασειμοί θα διαρκέσουν έως και τρεις μήνες και θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα καταγραφούν δονήσεις μεγέθους έως και 5.2 Ρίχτερ.