Πάτρα: Συνελήφθη 17χρονος για ληστείες και κλοπές- Εκκρεμούσαν σε βάρος του δυο εντάλματα σύλληψης

advertisement

Συνελήφθη προχθές (25-1-2014) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος, τον οποίον αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές με δύο εντάλματα βίαιης προσαγωγής του Α’ Ανακριτή Πατρών.

Σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη μιας ακόμα ληστείας και τεσσάρων κλοπών τις οποίες τέλεσε μαζί με δύο συνεργούς του τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν τον 17χρονο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα στην Πάτρα, και τον συνέλαβαν.

Για τον εντοπισμό του δράστη είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, καθότι το τελευταίο δίμηνο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είχε ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του στη διάπραξη μία ληστείας και τεσσάρων κλοπών.

Όλες οι περιπτώσεις αφορούν αφαίρεση χρημάτων από ηλικιωμένους πεζούς με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διαπράχθηκαν οι τρεις σε περιοχές του  Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και από μία στο Δασύλλιο και στην Αγυιά.

Ως τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, αγκαλιάζοντας κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους άνδρες στο δρόμο, αφαιρώντας τους με αιφνιδιαστικές κινήσεις τα χρήματα από τις τσέπες τους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος ήταν μέλος δομημένης εγκληματικής ομάδας, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών τον προπερασμένο Νοέμβριο, αποτελούμενη από 11 ημεδαπούς, οι οποίοι είχαν διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια περισσότερες από 70 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων (σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα και άτομα) στη Πάτρα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνούσε τις 225.000 ευρώ.

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 17χρονου σε 97 συνολικά περιπτώσεις ληστειών και κλοπών τις οποίες τέλεσε είτε μόνος του είτε από κοινού με συνεργούς του, από τον Οκτώβριο 2010 έως σήμερα, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τις Δικαστικές Αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.