Κεφαλονιά: Ακατάλληλο το λιμάνι του Αργοστολίου-Φορητό σεισμολογικό δίκτυο στο Ληξούρι

advertisement

Λόγω του μεγάλου σεισμού στο νησί της Κεφαλονιάς, το λιμάνι του Αργοστολίου κρίθηκε ως ακατάλληλο από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εκτίμησης των Ζημιών.

Ως εκ τούτου, όπως ενημερώνεται το επιβατικό κοινό, το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» από σήμερα 27/1/2014 τροποποιεί τα δρομολόγιά του και όλες οι αναχωρήσεις της γραμμής Αργοστόλι – Κυλλήνη θα εκτελούνται από το λιμάνι του Πόρου καθημερινά στις 8 το πρωί μέχρι νεότερης εκτίμησης της κατάστασης.

Αντίστοιχα και οι αφίξεις της γραμμής Κυλλήνη – Αργοστόλι θα τροποποιηθούν από Κυλλήνη για Πόρο.

Την ίδια ώρα πάνω από 50 μετασεισμούς έχει κάνει μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες στην Κεφαλονιά, ως συνέχεια του χθεσινού μεγάλο σεισμού των 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν αποκλείεται η μετασεισμική δραστηριότητα να συνεχιστεί για λίγες ημέρες ακόμα.

Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το φαινόμενο για τουλάχιστον μια εβδομάδα καθώς όπως επισημαίνουν στην περίπτωση της Κεφαλονιάς που είναι η πιο σεισμογενής περιοχή της Ελλάδας, το σύνηθες 48ωρο δεν επαρκεί. Παράλληλα σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να επικρατεί πανικός ή φόβος καθώς τα περισσότερα κτίρια στο νησί είναι σύγχρονα και δεν κινδυνεύουν.

 

 

Τέλος δηλώνουν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο ο σεισμός μπορεί ή όχι να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή. Και τούτο γιατί ένας σεισμός των 6 Ρίχτερ, έχει αυτή τη δυναμική.