Έκκληση Μιχελάκη σε σεισμολόγους για αυτοσυγκράτηση

advertisement

Έκκληση «σε σεισμολόγους και σε σεισμοσιολογούντες» που διαδίδουν διάφορες φήμες για επερχόμενο μεγάλο σεισμό, απηύθυνε, από την Κεφαλονιά όπου βρίσκεται, ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Σκάι.

Σε ερώτηση αν είχε υπάρξει προειδοποίηση- ενημέρωση από την ομάδα ΒΑΝ για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, απάντησε: «Εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο, ούτε είμαι αρμόδιος για να έχω τέτοια ενημέρωση».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ήταν σημαντικό να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως αποφασίστηκε) για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αρωγής των πληγέντων.

Σε ό, τι αφορά τη χορήγηση του επιδόματος έκτακτης ανάγκης και γενικότερα τα μέτρα στεγαστικής αποκατάστασης, ο υπουργός ανέφερε:

«Για να είμαστε συγκεκριμένοι σε ό,τι λέμε, θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου των κτιρίων από τα κλιμάκια των μηχανικών.

Αυτά ενισχύονται εντός της ημέρας και από άλλους συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΣΚ και του ΤΕΕ, που φτάνουν στο νησί.

Στο νησί έχουν μεταβεί γενικοί γραμματείς από όλα τα Υπουργεία, οι οποίοι θα συνεδριάσουν το μεσημέρι με επικεφαλής τον υπουργό, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, μόνο ένα κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς, όπως είπε, ακόμη και τα παλιά κτίρια του νησιού άντεξαν.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου, δηλώνουν πως δεν είχαν ενημέρωση για προσεισμικά σήματα επιστημονικής ομάδας για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ούτε συνεδρίασε η επιτροπή.