Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, Κυριακή 26/1

advertisement

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί και κάνει λόγο για ανέμους που θα φθάνουν έως και τα 8 μποφόρ, ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

 

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων ειδικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εντάσεως έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα έχουμε χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 5 έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδικότερα, οι προβλέψεις ανά περιοχή:

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 5 έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία).

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται επίσης νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με χιόνια στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ (7 έως 8 στο Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου (4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη στην Ήπειρο).

 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα βόρεια, με χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου (3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στη Θεσσαλία).

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές και κατά τόπους καταιγίδες και σποραδικές, Θα έχουμε και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί και στη συνέχεια βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 4 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια).

 

Zougla.gr