Πάτρα: Με μπλόκα στις Εθνικές οδούς απαντούν οι αγρότες στην “αδιαφορία” Σταικούρα

advertisement

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγαίνουν οι αγρότες της Αχαΐας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, συγκεντρώσεις στον κόμβο της Εθνικής Πατρών-Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, στην Τριταία και στην Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου.

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δυτικής Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των οδικών δικτύων, κατέστησε σαφές ωστόσο πως οι αγρότες του Νομού είναι πλέον αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις διαρκείας.

Ο δρόμος είναι μονόδρομος, ο Υπουργός δεν μας υποσχέθηκε τίποτα”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δυτικής Αχαΐας Παναγιώτης Λαλιώτης  για να προσθέσει πως η επόμενη κίνηση είναι τα μπλόκα. “Με πόνο ψυχής θα βγάλουμε τα τρακτέρ στους δρόμους γιατί δεν έχουμε ούτε πετρέλαιο να τα μεταφέρουμε μέχρι εκεί, όμως επειδή ούτε στα χωράφια μπορούμε να τα πάμε γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα να καλλιεργήσουμε” επεσήμανε με ιδιαίτερο νόημα ο κ. Λαλιώτης.