Μίζες 84 εκατ. ευρώ προκύπτουν από την απολογία του Μ.Ματαντού για τα εξοπλιστικά

advertisement

Συνολικό ύψος 84 εκατομμύρια ευρώ είχαν οι μίζες που διακινήθηκαν στην υπόθεση των υποβρύχιων, όπως προκύπτει από την πολύωρη απολογία του Μιχάλη Ματαντού την Πέμπτη στους ανακριτές διαφθοράς.

Όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και επιβεβαιώνεται από την απολογία του Ματαντού, τεράστια χρηματικά ποσά κατέληξαν στον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρη Εμμανουήλ.

Συνολικά στα δύο αυτά πρόσωπα κατέληξαν 63 εκατ. ευρώ ενώ μικρότερα ποσά κατέληξαν στο στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννη Μπέλτσιο.

Απολογούμενος ο Ματαντός, εκπρόσωπος της Ferrostaal -που ανέλαβε την επιδιόρθωση και κατασκευή των υποβρυχίων- αποκάλυψε ακόμα μία παράνομη πληρωμή ύψους 945 χιλιάδων ευρώ προς τον Σωτήρη Εμμανουήλ που πρόσφατα προφυλακίστηκε για την ακύρωση συμφωνίας των ελληνικών ναυπηγείων με γνωστό εφοπλιστή.

Ο Ματαντός κατέθεσε στον ανακριτή την ύπαρξη άλλων λογαριασμών μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες, το άνοιγμα των οποίων θα ζητήσουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σημαντικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω εταιριών ή συνεργατών του και άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα στην ανάκριση.