Σόιμπλε: Η γερμανική συνταγή έβγαλε την Ευρώπη από την κρίση

advertisement

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε πως «αυτό που πρέπει να υπομείνουν οι Έλληνες είναι απίστευτο» και εξέφρασε τον τεράστιο σεβασμό του προς τους Έλληνες που υποφέρουν λόγω των «απαραίτητων μέτρων λιτότητας». «Δεν θα ήθελα να έπρεπε να εφαρμόσω ένα τέτοιο πρόγραμμα στην Γερμανία» πρόσθεσε.

Την πεποίθησή του ότι η γερμανική συνταγή των μεταρρυθμίσεων έβγαλε την Ευρώπη από την κρίση εξέφρασε, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως πλέον η Γηραιά Ήπειρος δεν είναι πλέον το επίκεντρο της ανησυχίας για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «ενάντια σε όλες τις εκτιμήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν καταφέρει να επιλύσουν την κρίση εμπιστοσύνης στο ευρώ», ενώ παράλληλα «ενάντια σε όλα τα σενάρια περί τέλους του κόσμου, οδηγήσαμε το ευρώ έξω από την κρίση».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε πως «αυτό που πρέπει να υπομείνουν οι Έλληνες είναι απίστευτο» και εξέφρασε τον τεράστιο σεβασμό του προς τους Έλληνες που υποφέρουν λόγω των «απαραίτητων μέτρων λιτότητας».

«Δεν θα ήθελα να έπρεπε να εφαρμόσω ένα τέτοιο πρόγραμμα στην Γερμανία» πρόσθεσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, και επεσήμανε πως η χώρα μας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο μακρύ δρόμο της προς την ανάκαμψη, κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί πριν από δύο χρόνια.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι «η εσωπολιτική στήριξη στην Ελλάδα είναι εύθραυστη» και αναφέρθηκε στην περαιτέρω επιβάρυνση της Ελλάδας από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών, που έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ξενοφοβίας από κόμματα της δεξιάς.