Βίντεο & Φώτο-Πάτρα: Με τα άλογα πήγαν στην Γ’ Εφορία οι παραγωγοί λαικών αγορών

advertisement

Σε αποκλεισμό της Γ’ ΔΟΥ Πατρών προχώρησαν το πρωί οι αγρότες της Αχαΐας, διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική και γενικότερη κυβερνητική πολιτική απέναντί τους.

Μάλιστα πραγματοποιήσαν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία καθώς λίγο πριν τι 11 σήμερα το πρωί έφτασαν καβάλα στα άλογα τους, στην Γ” ΔΟΥ Πατρών στην Ακτή Δυμαίων, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα φορολόγησης.

Οι αγρότες πάντως προαναγγέλουν αποκλεισμούς δρόμους, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις του θα εντατικοποιηθούν με μπλόκα στις Εθνικές Οδούς και συγκεντρώσεις σε πλατείες των χωρίων της Αχαΐας.

Δεν θα επτρέψουμε στην κυβέρνηση να ξεκληρίσει τον αγροτικό κόσμο”, δήλωσε ο Πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δυτικής Αχαΐας, Αλέκος Θανόπουλος

Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες του Αιγίου.

Σε ανακοίνωσή του ο ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αχαΐας αναφέρει:

«Αγρότες –ισσες, σας καλούμε την Παρασκευή 24 Γενάρη στην Γ΄ εφορία Πατρών στις 10:00π.μ. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών μας μετά τον ΕΛΓΑ πάμε σε αποκλεισμό των εφοριών, για να διαμαρτυρηθούμε για την φορολόγησή μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Αγρότες –ισσες, σας καλούμε την Παρασκευή 24 Γενάρη στην Γ΄ εφορία Πατρών στις 10:00π.μ. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών μας μετά τον ΕΛΓΑ πάμε σε αποκλεισμό των εφοριών, για να διαμαρτυρηθούμε για την φορολόγησή μας.

Να στείλουμε μήνυμα, πως δεν απελπιζόμαστε, πολέμα. Δεν θα υποταχτούμε στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που μας συρρικνώνει, μας αναγκάζει να ζούμε στην ανέχεια και μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που επιτρέπει την άρση του ασύλου των σπιτιών μας για φορολογικό έλεγχο.

Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ + 5.000 για κάθε παιδί.

• Όχι στη φορολόγηση με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος και την υποχρέωση για τήρηση βιβλίων.

• Να καταργηθεί ο νόμος 2010 που διαχωρίζει τους αγρότες που πάνε στη λαϊκή.

• Τιμές στα αγροκτηνοτροφικά μας προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα στον παραγωγό για αξιοπρεπή διαβίωση.

• Να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί για προϊόντα που έχουν παραδώσει.

• Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία λόγω των καιρικών συνθηκών του Μαΐου.

• Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν την εισφορά τους.

• Δημόσια δωρεάν υγεία, ανοιχτά τα Ιατρεία – Κέντρα Υγείας στα χωριά μας

• Δημόσια δωρεάν Παιδεία, μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, να μην γίνουν συγχωνεύσεις

• Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ

10:00π.μ. στην Γ΄ Εφορία Πατρών»

 

Στο μεταξύ χωριό- χωριό συνεχίζουν την ενημέρωση των συναδέλφων τους για τα προβλήματα που θα προκύψουν στον κλάδο από το άνοιγμα των λογιστικών βιβλίων και της επιπρόσθετης φορολογίας, οι αγρότες και του Αιγίου.

Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Κίνηση Συντονισμού, «η επιτροπή αγώνα αγροτών της Αιγιάλειας πραγματοποίησε μεγάλη σύσκεψη την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις Δάφνες με παρουσία όλων των φορέων του χωριού και πάνω από 60 αγροτών. Επίσης στις 21 Ιανουαρίου, είχαν μεγάλη επιτυχία οι επισκέψεις-συζητήσεις στο Μαυρίκι και στα δύο καφενεία των Μελισσίων. Οι περιοδείες της επιτροπής αγώνα αγροτών συνεχίζονται με συγκεντρώσεις στον οικισμό Μεσσηνέζη την Πέμπτη στις 6 μ.μ., στο καφενείο Αγγελόπουλου, την Παρασκευή στο Γρηγόρι στις 6 μ.μ., στη Λάκκα στις 7 μ.μ. και στην Άκολη στις 8 μ.μ. στο καφενείο Κυριακόπουλου

Στα πλαίσια των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων την Παρασκευή 25/1, στις 10:00.π.μ., στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, θα μοιραστούν φυλλάδια για ενημέρωση των προβλημάτων των αγροτών και θα γίνει παρέμβαση στα κεντρικά σημεία του Αιγίου».