Πάτρα: 200 γιατροί μετανάστευσαν στο εξωτερικό- Τι λένε τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου

advertisement

Μετανάστες προκειμένου να ασκήσουν το ιατρικό επάγγελμα και να ζήσουν αξιοπρεπώς αναγκάστηκαν να γίνουν δεκάδες γιατροί, που ανήκουν στην δύναμη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τώρα 200 γιατροί έχουν υποβάλει σχετική αίτηση γνωστοποιώντας ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον όρκο του Ιπποκράτη από χώρες όπως η Αγγλία, η Σουηδία και η Δανία.

 

Να σημειωθεί πως στις χώρες αυτές οι γιατροί που έλκουν την καταγωγή τους από την Ελλάδα, αμείβονται με μικρότερα ποσά από αυτά που αμείβονται γιατροί από άλλες χώρες.

Μεταξύ των 200 γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, που έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς, συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν για να κάνουν ειδικότητα και για τους οποίους η πρόβλεψη αλλά και η εμπειρία που υπάρχει από ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, οδηγεί στην η εκτίμηση, πως δεν θα επιστρέψουν στην Αχαΐα, καθώς θα παραμείνουν στη χώρα που πήγαν για να ασκήσουν μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς τους, το ιατρικό λειτούργημα.