Τα s/m KΡΟΝΟΣ και ο κ.Νίκος Καρακίτσος βραβεύτηκαν από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο κατά την κοπή της πίτας.

advertisement

Κατά την βράβευση από τον Παγκαλαβρυτινό σύλλογο, την κοπή της πίτας, στον Αστέρα, στις 19-01-2014 , ο κ.Νίκος Καρακίτσος απηύθυνε χαιρετισμό και μικρό απόσπασμα της πορείας του και της ανάπτυξης του ομίλου. Επιχειρήσεων ΚΡΟΝΟΣ Ν.ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Μετά τον χαιρετισμό, ευχαρίστησε τον πρόεδρε του συλλόγου και τα μέλη τουΔ.Σ.:

Κύριε πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.  σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε,  να με βραβεύσετε σήμερα και είναι πολύ μεγάλη η τιμή  και υποχρέωση που αισθάνομαι και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Επιφυλάσσομε κύριε πρόεδρε.

Νίκος  Καρακίτσος:

Με την ευχή του πατέρα μου: Nα είμαι έντιμος- να αγαπώ και να σέβομαι τον κόσμο, ξεκίνησα την ζωή μου         ΚΑΙ………..

1958 Κάτω Αχαΐα Υπάλληλος στον κ. Ρέλλο 3 χρόνια

1961 Πάτρα Υπάλληλος κ. Μπουγιούκου 6 χρόνια  στην άνω πόλη επί της οδού Γερμανού.

Στα 22 μου  το 1968 εξαγοράζω το παντοπωλείο που εργαζόμουν με χρήματα που είχα αποταμιεύσει μικρό δάνειο από φίλο μου και γραμμάτια για 2 χρόνια από τον κ. Μπουγιούκο το αφεντικό μου.

1974 βάζω υπάλληλο στο παντοπωλείο και ξεκινώ γραφείο αντιπροσωπιών

1976 δημιουργούμε εταιρεία τροφοδοσία πλοίων και ξενοδοχείων.

1981  ανοίγουμε τα δυο πρώτα μικρά σουπερ μάρκετ

1982-1987 με εξαγορά του 50% της εταιρείας πλυντηρέξ στην  Αθήνα και με εξαγωγές προϊόντων μας,  σε Αυστρία – Γερμανία – Βέλγιο.

Τέλος 1987 εκποίηση της πλυντηρέξ

Επιστροφή στην Πάτρα και ανάπτυξη των s/m KΡΟΝΟΣ.

Σήμερα ο όμιλος Κρόνος έχει:

20 καταστήματα  super market

18 εταιρικά και 2 franchise

2 καταστήματα ειδών δώρων και παιχνιδιών με την επωνυμία PANDA

 

Την τελευταία 2ετία δε παρά την μεγάλη κρίση εμείς αντισταθήκαμε και μειώσαμε δραστικά τις τιμές. Εγκαινιάσαμε 5 νέα καταστήματα 4 εταιρικά και ένα franchise. Έτσι δημιουργήσαμε 60 νέες θέσεις εργασίας.

Και κάναμε ένα σοβαρό τζίρο στην περιοχή μας,  σε προμηθευτές της τοπικής αγοράς  σε Μισθοδοσία – Διαφήμιση- Έξοδα εγκαταστάσεων κ.τ.λ., τα ποσά δε που δαπανήσαμε  ξεπερνούν τα 42 εκατομμύρια EURO στη 2ετία.

 

Ακόμα θέλοντας να καταργήσουμε το εγώ και να υιοθετήσουμε το εμείς κάναμε συνεργασίες

Α) Το 1997 ιδρύσαμε με τους αδελφούς Καρκούλια Αλέκο και Βασίλη την  εταιρεία ΧΕΛΜΟΣ Αχαϊκή παραδοσιακή τυροκομία  που σας προσφέρει τα ασύγκριτα τυροκομικά μας προϊόντα ΧΕΛΜΟΣ. Ο ΧΕΛΜΟΣ  είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Σανταμέρι  Αχαϊας και την χρονιά αυτή που μας πέρασε επενδύσαμε  2 εκατομμύρια ευρώ σε νέα σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας και δημιουργήσαμε  12 νέες θέσεις εργασίας. Ο ΧΕΛΜΟΣ είναι ένα στολίδι στην Αχαΐα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο.

Β) Το 2006 με τον φίλο μου και συνεργάτη κ. Ιωάννη Κοντοθόδωρο δημιουργήσαμε το εμπορικό κέντρο Planet, ένα πρωτοποριακό έργο για την Αχαΐα,  στην Νέα Εθνική οδό Πατρών Αθηνών 158  και προσθέσαμε νέες θέσεις εργασίας 60 Κρόνος και 40 εμπορικό κέντρο Planet.

Σας πληροφορώ δε ότι ο όμιλος  στο 2014 σχεδιάζει  και νέες επενδύσεις.

Θέλω δε να σας πω ότι εμείς στον Κρόνο δεν κάναμε ένα ή δυο μεγάλα καταστήματα και να σας καλούμε να μετακινήστε και να ξοδεύεστε . Σας δίνουμε εξυπηρέτηση στις εστίες σας , κοντά στις γειτονιές σας ,  έτσι υπάρχει Κρόνος παντού με ασύγκριτα χαμηλές τιμές,  υψηλή ποιότητα και με οικογενειακό φιλικό περιβάλλον που εσείς γνωρίζετε. Είναι τα πατρινά  δικά σας καταστήματα.

 

Σήμερα τα ΚΡΟΝΟΣ,  με καταστάσεις της επιθεώρησης εργασίας (και όχι με λόγια όπως πετούν μερικοί) απασχολούν 365 εργαζόμενους,  ο ΧΕΛΜΟΣ 48 και το Planet 40. Άρα εμείς σε σύνολο απασχολούμε 453 εργαζόμενους και δίνουμε ψωμί στις οικογένειες τους. Αυτό σημαίνει πως όποια χρήματα κερδίζουμε, τα επανεπενδύουμε  στον τόπο μας και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό.

Και βέβαια αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Από όλα αυτά βγαίνει και το μήνυμα μας το οποίο όλα αυτά τα χρόνια συστήνουμε.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι Εθνικό θέμα φίλες και φίλοι, είναι ατομικό και εθνικό συμφέρον και καθήκον.

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν με μαγικό τρόπο. Έγιναν  με την βοήθεια και την φώτιση του Θεού, και με την δική σας στήριξη και σας ευχαριστώ.

Ακόμα πολύ σοβαρό ρόλο έπαιξε και η οικογένεια μου και τους ευχαριστώ. Σήμερα πλέον την ευθύνη, την σκυτάλη τις συνέχειας του ομίλου την έχουν αναλάβει επάξια τα παιδιά μου, Γιώργος και Φοίβος Καρακίτσος και οι συνεργάτες μας.

Τέλος θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον  πρόεδρο του συλλόγου και το Δ.Σ. για την αποψινή μου βράβευση και να τους δώσω συγχαρητήρια για την δράση τους. Πάντα επιτυχίες πρόεδρε.

Κλείνοντας εύχομαι στον πρόεδρο του συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους μας, καλή και ευλογημένη χρονιά, καλύτερη από αυτήν που φεύγει, με υγεία, χαμόγελο αισιοδοξία, ελπίδα, ευημερία και αγάπη

Σας ευχαριστώ πολύ!