ΤΕΕ Δυτική Ελλάδος: Κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις για ασφαλιστικά χρέη

advertisement

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων εξαγγέλλει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)ενάντια στις κατασχέσεις για ασφαλιστικά χρέη.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΤΕΕ αναφέρει πως η απόφασή αυτή ελήφθη προκειμένου να εναντιωθεί ο τεχνικός κόσμος στην προωθούμενη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μέσω ΚΕΑΟ, λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών. Ακόμα επισημαίνεται ότι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, από το νόμο, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, είτε εργάζονται, είτε όχι.

Το ΤΕΕ αναφέρει ότι «μετά τη διάλυση του τεχνικού κόσμου και των Μηχανικών, μετά τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, μετά τη ληστεία των αποθεματικών του ταμείου μας με το κούρεμα, μετά την ένταξη μας στον ΕΟΠΥΥ και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για κάλυψη της ανεργίας μας, τώρα θέλουν να κατασχέσουν το όποιο περιουσιακό μας στοιχείο, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μας».

Ακόμη όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, με δεδομένο ότι πάνω από το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων των «μνημονίων» στο σύνολο του τεχνικού τομέα, ένας στους δυο μηχανικούς δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βρίσκεται σε απόγνωση.

Υπ’ αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, το ΤΕΕ αποφάσισε να κινητοποιηθεί και ταυτόχρονα να καλέσει σε κινητοποιήσεις τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, ώστε:

• Το ΕΤΑΑ να μην στείλει καμία βεβαίωσης οφειλής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ)

• Να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας

• Να διαχωριστούν οι εισφορές του κλάδου υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους.

• Να καλυφθούν άμεσα τα αποθεματικά του Ταμείου που ληστεύτηκαν με το «κούρεμα» των ομολόγων

• Να μειωθούν οι πάγιες ασφαλιστικές εισφορές με παράλληλη αύξηση των αναλογικών εισφορών.