Οι 250 “προύχοντες” του ΕΣΥ!

advertisement

Τη σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα πρέπει να αποδεχθούν οι περίπου 5500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Θα πρέπει δηλαδή να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία αφού υποχρεούνται να περάσουν πριν την αίτησή για πρόληψη από την εφορία.

 

Μάλιστα είναι ένα σημείο στο οποίο από τη πρώτη στιγμή ο Άδωνις Γεωργιαδης επέμενε με περισσή εμμονή λέγγοντας ότι αποτελεί τον βασικό πυλώνα της μεταρρύθμισης του.

 

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας ξεχνά περίπου 250 γιατρούς των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ που μεταφέρθηκαν στο ΕΣΥ αλλά χωρίς να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, πλάι στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά έχουν και δικαίωμα για ιδιωτικό ιατρείο.

 

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι στο ΕΣΥ θα υπάρχουν πλέον ξεκάθαρα και με τη βούλα του υπουργείου, γιατροί δύο ταχυτήτων.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο για αλλαγή των σχέσεων εργασίας των 250 γιατρών παρότι έχει τεθεί πολλές φορές στο τραπέζι των συζητήσεων του Άδωνι Γεωργιάδη από διάφορα στελέχη.

 

Οι 250 τυχεροί γιατροί που εργάζονταν στα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ και μεταφέρθηκαν στο ΕΣΥ μετά το λουκέτο που μπήκε, είναι διαφόρων ειδικοτήτων και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία: Άγιοι Ανάργυροι Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και Αγία Όλγα.