Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

advertisement

Αρκετά άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα καταστεί ο καιρός κατά την διάρκεια της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, στην δυτική, κεντρική αλλά και βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Θράκη.

Μετά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με πιο έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Στην δυτική κυρίως Ελλάδα, τα φαινόμενα θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα.

Από τις βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, ενώ οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται από πιο δυτική, ελαφρώς βορειοδυτικές διευθύνσεις σε όλη την χώρα.

Έρχονται σφοδρές καταιγίδες

Μετά τις 25 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα δεχτεί ένα αρκετά μεγάλο σύστημα βροχοπτώσεων αλλά και χιονοπτώσεων, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε όλη την χώρα και κυρίως στα βορειότερα της τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται μετά τις 25 Ιανουαρίου, η χώρα μας να δέχεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα πιο δυτικά, βόρεια και κεντρικά τμήματα της Ελλάδας θα δεχτούν τα μεγαλύτερη ύψη βροχής.

Μετά τις 26 Ιανουαρίου και κυρίως μέσα στο χρονικό διάστημα 26 με 29 περίπου του μήνα, η θερμοκρασία ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα θα πέσει και οι βροχές ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας, θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις. Φαίνεται χιόνια να πέφτουν και σε ορεινά και ίσως και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής χώρας.

Βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα έντονες θα δεχτεί κυρίως η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ωστόσο βροχές θα πέσουν και στην νότια και ανατολική χώρα.

Πυκνό χιόνι στα Χιονοδρομικά Κέντρα

Πυκνά χιόνια θα πέσουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά, σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας. Η θερμοκρασία θα πέσει και όλα δείχνουν ότι επιτέλους τα χιονοδρομικά μας κέντρα θα δεχτούν αξιόλογες χιονοπτώσεις για να λειτουργήσουν.

Οι λάτρεις του σκι θα απολαύσουν από την άλλη εβδομάδα χιόνια στα χιονοδρομικά. Τα περισσότερα χιόνια φαίνεται να πέφτουν σε χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδα, ωστόσο και στην κεντρική Ελλάδα θα πέσουν αξιόλογες χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά….

Μετά λοιπόν τις 25-26 Ιανουαρίου, προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας και όχι μόνο…

 

Πηγή: greek weather.org