Κάτω Αχαία: Ημερίδα “γίνε έξυπνος αγρότης”

advertisement

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Αχαΐας η πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Tην Παρουσίαση του Πρόγράμματος Γίνε Έξυπνος Αγρότης» που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Περιφερειακές Πρωτοβουλίες απασχόλησης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης μέσω Επιστροφής και Ενσωμάτωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Πρωτογενή Τομέα.

Το άνοιγμα της ημερίδας έγινε από τον κ. Μαυρόγιαννη Διονύσιο, Αντιπρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας Α.Ε. και Περιφερειακό Σύμβουλο Αχαϊας.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν:

ο κος. Πέππας Γεώργιος, Οικονομολόγος MSc, Διαχειριστής της Α.Σ., ο οποίος παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του   προγράμματος «Γίνε Έξυπνος Αγρότης» και αναφέρθηκε στις  δράσεις τους προγράμματος.

ο κος. Μπέλλας Αθανάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος παρουσίασε τα αποτλέσματα της μελέτης, «Προοπτικές Απασχόλησης σε Δυναμικούς Τομείς του Αγροτικου Τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας»

ο κος. Γιώτης  Κωνσταντίνος, Διευθυντής Προγράμματος Κατάρτισης, Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δια Βίου Μάθησης, Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο οποίος ανέπυξε τα προγράμμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος « Γίνε Έξυπνος Αγρότης».

ο κος. Αχιλλεόπουλος Νικόλαος, Διαδικασία Α.Ε, ο οποίος παρουσίασε τις ενέργειες πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης ωφελουμένων και εργοδοτών που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της πράξης.

Στο τέλος των προγραμματισμένων ομιλιών, τον λόγο έλαβε ο. κος. Βέρρας Στάυρος, Πρόιστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Αχαΐας. Ο οποίος παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιεί η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξη Αχαΐας.

Σκοπός της Πράξης είναι η συμβουλευτική, κατάρτιση, επιμόρφωση και υποστήριξη ανέργων, αγροτών και επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.smartfarmer.gr, ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα  2610-318224 και 26910-22410