Πάτρα: Προσκοπική…. βασιλόπιτα με έναρξη επετείου 90 χρόνων του 2ου Συστήματος Προσκόπων

advertisement

Χαρούμενα πρόσωπα, προσκοπικά τραγούδια αλλά και ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας και των εκατό ετών του πατραϊκού προσκοπισμού, γέμισε η αίθουσα της Αγοράς Αργύρη το περασμένο Σάββατο.

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, ανακοινώθηκε η έναρξη της επετείου για τους εορτασμούς της επετείου, παρουσιάστηκε το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί αλλά και το μαντήλι, το οποίο και απονεμήθηκε στα Λυκόπουλα, στους Προσκόπους, στους Ανιχνευτές, στους Βαθμοφόρους και στους Παλαιούς Προσκόπους της ΕΠΠ.

Παράλληλα, έγινε απονομή αναμνηστικής πλακέτας τόσο στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα όσο και στην πρόεδρο του Ογκολογικού Ξενώνα «Η Ελπίδα» Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά με το σήμα των 90 ετών.

Τέλος, οι υπεύθυνοι του 2ου Συστήματος ανακοίνωσαν την πρώτη δράση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων η οποία αφορά την συλλογή ρούχων, σχολικών ειδών και παιχνιδιών σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πατρών και τον Δήμο και στις 22 Φεβρουαρίου (που είναι η Ημέρα Σκέψης των Προσκόπων), θα τα παραδώσουν στους υπευθύνους.