Πάτρα: Αρχίζει η λειτουργία του “Δημοτικού Λαχανόκηπου”

advertisement

Οι Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών και Περιβάλλοντος, Πρασίνου Τοπικής Οικονομίας του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τη Στήριξη ΑΜΚΕ, τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Νομού Αχαΐας», τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας, τον Σύλλογο Γεωπόνων Νομού Αχαΐας και τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αχαΐας συμμετέχουν στο σχέδιο υλοποίησης «Δημιουργία ή και συνέχιση Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πατρέων». 

Μία από τις κοινωνικές δομές που Δημιουργήθηκαν είναι και ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, που εδρεύει στην Δημοτική Ενότητα Παραλίας και η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγων ημερών.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι μία νέα δομή που αποτελείται από μία έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, την οποία και παραχωρεί σε άπορους συμπολίτες μας, προκειμένου να καλλιεργηθεί με αποκλειστικό σκοπό τη σίτισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε ωφελούμενο θα δοθεί μία έκταση 50μ2 για να την καλλιεργεί μαζί με τους οικείους του και τα αγαθά που θα βγάζει θα είναι μόνο για προσωπικό τους όφελος, ενώ ένα 10% από την σοδειά, θα το προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να ωφεληθούν ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποι μας.

Επίσης, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να καλλιεργούν μόνο κηπευτικά προϊόντα και να είναι βιολογικά. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως ο απαραίτητος εξοπλισμός, εργαλεία και σπόροι, θα δίνονται από τους υπευθύνους του Δημοτικού Λαχανόκηπου.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής στον Δημοτικό Λαχανόκηπο είναι τα εξής:

-Αίτηση συμμετοχής ωφελούμενου

-Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

-Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας

-Βεβαίωση μονίμου κατοικίας

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση μη υποβολής φορολογικής δηλώσεως θεωρημένη από την αρμόδια οικονομική Εφορία

-Απόφαση υγειονομικής επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας

-Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για Άτομο με Ειδικές Ανάγκες

-Δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων όπως πχ πιστοποιητικά τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας, μονογονεικής οικογένειας κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Διαμεσολάβησης, Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 4ος όροφος, Πλ. Γεωργίου Α 17, τηλ.: 2610240859 ή στα Γραφεία του Δημοτικού Λαχανόκηπου, Δημοτική Ενότητα Παραλίας, τηλ.: 2613602502.